RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Aplicatii Google de comunicare si promovare, oferite gratuit ONG-urilor

Aplicatii Google de comunicare si promovare, oferite gratuit ONG-urilor

Aflati ce instrumente vor avea la dispozitie organizatiile non-guvernamentale si cum le vor putea folosi pentru a-si creste impactul.

(26 iun 2015)

Google Romania, impreuna cu Asociatia Tech Soup, va pune la dispozitia ONG-urilor din Romania o serie de aplicatii, atat pentru comunicarea intra-organizationala, cat si pentru promovarea in mediul online a cauzelor pe care le sustin.

Google for nonprofits
Este vorba despre un pachet care contine:
  • Google Apps pentru organizatii nonprofit, o versiune gratuita a pachetului Google Apps, care include Gmail pe domeniul propriu al organizatiei, Google Calendar, Google Drive si Hangouts, cu spatiu de stocare online de 30 GB; aceste instumente pot fi folosite pentru comunicarea si colaborarea in cadrul echipei;
  • Google AdGrants, un pachet de reclama pe Google AdWords in valoare de pana la 10.000 de USD lunar, cu ajutorul caruia ONG-urile pot comunica mai usor cu posibilii donatori;
  • YouTube pentru organizatii nonprofit, o serie de facilitati premium de personalizare pe canalul YouTube al organizatiei, dar si capacitate extinsa de incarcare a materialelor video; astfel, organizatiile isi pot impartasi povestea unei audiente mai mari si isi pot maximiza impactul;
In plus, Google a creat si ghiduri, studii de caz si tutoriale video, in care explica ONG-urilor cum sa foloseasca resursele oferite.

Cei interesati pot aplica pentru intregul pachet, pe site-ul TechSoup.

Beneficii pentru ONG-uri


Google si TechSoup ofereau pana acum ONG-urilor pachetul de promovare pe Google AdWords, prin programul AdGrants. Iata cateva marturii ale reprezentantilor ONG care l-au folosit.

Anamaria Bogdan, Director de Comunicare Asociatia MaiMultVerdeAnamaria Bogdan, Director de Comunicare Asociatia MaiMultVerde: “Este reconfortant sa stii ca poti rula campanii prin AdWords cu ajutorul unui buget zilnic generos. Am reusit astfel sa crestem traficul pe www.maimulverde.ro si in sectiunea http://shop.maimultverde.ro. Avem o masa de vizitatori constanta pe site (cu unele varfuri in preajma actiunilor de plantare); avem inscrieri constante la www.maimultverde.ro/newsletter (instrumentul prin care ne anuntam voluntarii despre actiuni), iar comenzile in shop-ul nostru caritabil si la programul de donatii de la http://maimultverde.ro/sustine au crescut usor.

Maria Culescu, Presedinte Fondator Asociatia M.A.M.E.Maria Culescu, Presedinte Fondator Asociatia M.A.M.E.: “Programul Google AdWords ne-a ajutat in desfasurarea mai multor campanii, reprezentand un instrument viabil si de impact asupra publicului nostru tinta. Am realizat campanii AdWords pentru promovarea urmatoarelor campanii si proiecte dezvoltate de Asociatia M.A.M.E.: «Fabrica de Implinit Dorinte a lui Mos Craciun»,  «Martisor de Fapte Bune Vestitor», campania de directionare a 2% din impozitul pe venit si de directionare a 20% din impozitul pe profit si proiectele Centrul Stelutelor si Planeta Roz.

Ana Ene, Public Relations & Communication Specialist SOS Satele Copiilor Romania: “Google AdWords reprezinta oportunitatea de a ajunge la utilizatori atunci cand ei au nevoie de ceva in mod particular. Acest instrument, folosit asa cum trebuie, transforma utilizatorii in donatori. E atat de simplu.
Elisabeta Moraru, industry manager Google RomaniaElisabeta Moraru, industry manager Google Romania, a explicat de ce a creat Google programul de donatii: “Acest program pune la dispozitia ONG-urilor instrumente care permit identificarea de noi donatori si voluntari, le ajuta sa lucreze mai eficient si sa genereze actiuni impreuna cu societatea civila. Ne dorim ca organizatiile eligibile sa beneficieze de potentialul lor extins in lumea digitala. Obiectivul nostru este sa le respectam munca, pentru ca este esentiala in educarea unei societati care sa creeze modele de comportament responsabil fata de viitorul nostru.

Puteti afla mai multe detalii despre program de pe site-ul TechSoup.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1860

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.