RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Angajatii Ursus au curatat malurile apelor din comunitatile in care compania are operatiuni

Angajatii Ursus au curatat malurile apelor din comunitatile in care compania are operatiuni

Actiunea a avut loc la sfarsitul lunii septembrie si a fost organizata impreuna cu echipa "Let"s do it, Romania!".

(10 oct 2014)

334 angajati ai companiei Ursus Breweries au participat pe 27 septembrie la o actiune de curatenie organizata impreuna cu echipa proiectului „Let’s Do It, Romania!”.

Voluntarii au strans gunoaiele din apropierea unor ape din cele 5 comunitati in care compania are operatiuni, respectiv: Bucuresti, Timisoara, Buzau, Brasov si Cluj-Napoca. In total, au adunat in jur de 1.100 de saci de deseuri.

Cativa dintre angajatii Ursus, dupa finalizarea actiunii de curatenie
Cativa dintre angajatii Ursus, dupa finalizarea actiunii de curatenie

Actiunea se incadreaza intr-una dintre directiile strategiei de responsabilitate sociala ale Ursus, si anume: ”protejarea resurselor de apa”. Celelalte obiective ale strategiei sunt: sprijinirea intreprinderilor mici, reducerea amprentei de carbon, administrarea sustenabila a resurselor agricole si incurajarea consumului responsabil de alcool.

Robert Uzuna, Corporate Affairs Director al Ursus Breweries, a explicat de ce gestionarea resurselor de apa este o prioritate pentru companie:Corporate Affairs Director al Ursus Breweries, Robert Uzuna
Apa curata este o resursa vitala pentru comunitati si este la fel de importanta si pentru noi in procesul de productie al berii. Asigurarea unor surse de apa curata pentru comunitati si reducerea cantitatii de apa utilizata in producerea berii sunt doar doua dintre noile noastre obiective ambitioase de dezvoltare durabila. Ne implicam pentru ca ne dorim sa traim intr-un mediu curat, pe care sa il pastram si pentru generatiile viitoare.

Actiunea de curatenie, parte a unui proiect creat special pentru companii


Colaborarea dintre Ursus Breweries si initiatorii proiectului ”Let’s do it, Romania!”, Asociatia ”Viitorul in Zori”, nu este noua. Angajatii companiei au mai participat in ultimii 4 ani si la alte activitati ale asociatiei. De data aceasta insa, curatarea zonelor riverane a fost o actiune organizata special pentru Ursus Breweries.

In 2014, Asociatia ”Viitorul in Zori” a decis sa nu mai desfasoare o singura curatenie nationala, ci sa colaboreze cu stakeholderi din diverse comunitati si sa dezvolte impreuna cu acestia actiuni de ecologizare adaptate nevoilor fiecarei zone.

Asa a luat nastere proiectul ”Let’s do it, Corporate!”. La prima editie, cea din 27 septembrie 2014, au participat peste 750 de voluntari din companii, in 7 judete ale tarii. Acestia au colectat selectiv 2275 de saci de deseuri, adica aproximativ 23,4 tone. Dintre acestea, 60% vor fi reciclate.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1862

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Voluntariat | Implicare in comunitate | Protectia mediului | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Solutii: eficienta energetica si surse regenerabile pentru companii

Descoperiti tehnologii inovatoare, care le permit companiilor sa-si eficientizeze consumul de energie si sa-si reduca impactul de mediu.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.