RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Angajatii UniCredit Tiriac Bank au donat 16.000 de Euro pentru sapte proiecte sociale

Angajatii UniCredit Tiriac Bank au donat 16.000 de Euro pentru sapte proiecte sociale

Banca din Romania s-a clasat pe primul loc la nivel regional, in competitia interna de "fapte bune" din cadrul Grupului UniCredit.

(02 mai 2008)

In 2007, 252 de angajati ai UniCredit Tiriac Bank au adunat 16.000 de Euro pentru sapte proiecte sociale. Ei au devenit astfel campioni regionali in programul Gift Matching, la nivelul Europei Centrale si de Est.

Gift Matching este un program care se desfasoara in cadrul Grupului Unicredit din 2003. In fiecare an, timp de doua luni, angajatii din tarile in care Unicredit isi desfasoara activitatea trebuie sa identifice si sa promoveze un numar de cauze sociale sau de ONG-uri. Totodata, ei trebuie sa-si convinga colegii sa doneze pentru acestea. Sumele adunate pentru fiecare proiect sunt dublate de banca.

La editia din 2007 au participat 17 tari din cele 23 in care este prezent Grupul Unicredit. Astfel, programul Gift Matching a devenit un campionat international de fapte bune care mizeaza pe implicarea angajatilor. Banca din Romania a participat pentru prima oara si a concurat cu tari in care programul se derulase de mai multe ori.

Sapte angajati ai UniCredit Tiriac Bank s-au oferit sa fie ambasadorii unor proiecte sociale. Fiecare a ales un proiect pe care l-a promovat in randurile colegilor, prin intermediul "Brosurii cu fapte bune". Mesajul acesteia a fost: "Ce dai tu, noi dublam. Doneaza pentru unul din cele 7 proiecte din brosura cu fapte bune". Brosura mai cuprindea descrieri ale cauzelor sociale precum si felul in care vor fi folositi banii adunati.

leaflet_gift_matching_fatza_th1.jpg
leaflet_gift_matching_verso_th1.jpg
"Brosura cu fapte bune" - fata
"Brosura cu fapte bune" - verso

Cele sapte proiecte promovate in randurile angajatilor bancii au fost:
  • ADD - „Fara abandon scolar”
  • CARE - „Reintegrare sociala pentru copiii institutionalizati”
  • United Way si IFCF - „Fara abuz Impotriva copiilor”
  • Fundatia Sf. Francisc - „Sa reparam tavanul scolii”
Anca Nuta, coordonator CSR la UniCredit Tiriac Bank, a vorbit despre implicarea in acest program:

„Unii dintre noi am avut ocazia sa ne intalnim cu cativa dintre cei pentru care stranseseram bani. Nu cred ca mai e nevoie sa spun cat de incantati si de miscati am fost. Oricand ai ocazia sa faci un gest de generozitate, mai ales unul substantial, care schimba viata unui copil, castigi mult mai mult decat dai.”

La nivel international, banca din Romania a fost surclasata doar de Italia, Germania si Austria. In 2008, UniCredit Tiriac Bank si-a propus sa se claseze in primele trei locuri la nivel international si sa dubleze paginile brosurii cu fapte bune.

3314

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


UniCredit Tiriac Bank |

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.