RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Angajatii Petrom au organizat un festival de traditii si mestesuguri in Clejani

Angajatii Petrom au organizat un festival de traditii si mestesuguri in Clejani

Actiunea face parte din "Campionatul de voluntariat", o campanie anuala prin care Petrom incurajeaza voluntariatul in randul angajatilor.

(10 sep 2012)

Voluntarii Petrom au organizat primul Festival de traditii si mestesuguri din comuna Clejani (judetul Giurgiu). Aproximativ 60 de angajati din Videle si Bucuresti au readus la viata traditii si mestesuguri locale, impreuna cu membrii comunitatii si cu autoritatile locale.
Voluntarii Petrom amenajand scena din Clejani
Actiunea a avut loc pe 1 septembrie si face parte din "Campionatul de voluntariat", un proiect prin care Petrom isi incurajeaza angajatii sa se implice in actiuni de voluntariat in comunitatile in care desfasoara operatiuni.

La Clejani, cei 60 de angajati au reconditionat targul din localitate si au ecologizat zona de festival. Apoi, impartiti in echipe, au lucrat impreuna cu localnicii la decorarea scenei si la pictarea unui steag al comunei.

Concert sustinut de localniciDe asemenea, au avut ocazia sa invete limba rromani de la un profesor din comunitate, sa stea de vorba cu cei care inca mai pastreaza traditiile rome si sa ii ajute pe mestesugarii prezenti la confectionarea diferitelor obiecte specifice.

Un moment important al Festivalului a fost concertul sustinut de localnici talentati, selectionati si pregatiti de artistul Damian Draghici. Petrom a oferit o finantare de 15.000 euro pentru achizitionarea de instrumente si pregatirea artistilor, iar instrumentele si alte echipamente muzicale au ramas in posesia comunitatii din Clejani.
Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom
Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom, spune ca evenimentul isi propune sa ajute la crearea unui parteneriat de lunga durata intre companie si una dintre comunitatile in care activeaza: "Ne-am dorit sa-i ajutam pe cei din comunitate sa creeze valoare pe termen lung si sa invete sa lucreze impreuna.”

Campionatul de voluntariat se desfasoara in perioada 21 iulie - 6 octombrie in Corbu, Clejani, Zemes, Schela-Negrea si Baicoi. Actiunile de voluntariat vin in urma consultarii prealabile a autoritatilor si membrilor din comunitatile selectate. In acest an, activitatile au fost alese astfel incat sa creeze premisele pentru continuarea acestora in anii urmatori, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor.

La ediția din 2011 a programului, peste 150 de angajati Petrom s-au implicat ca voluntari in 25 de actiuni, care au vizat: constructia de case pentru cei cu posibilitati materiale reduse, amenajarea de locuri de joaca si a unor camere pentru copii, participarea la activitati educationale cu copiii din Ferentari, socializare cu copiii si batranii institutionalizati, confectionarea de articole hand made sau participarea la actiuni de colectare a deseurilor electrice.


Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2436

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Voluntariat

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro