RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Angajatii occidentali - din ce in ce mai preocupati de mediu

Angajatii occidentali - din ce in ce mai preocupati de mediu

Un studiu global arata ca peste jumatate din angajati se declara responsabili fata de mediu si asteapta de la companiile lor acelasi lucru.

(24 mar 2008)

Un studiu realizat de "Harris Interactive" a urmarit sa afle parerea angajatilor din 6 tari fata de responsabilitatea sociala. In acest studiu au fost implicate 6.590 de persoane din: Franta, Italia, Germania, Spania, Anglia si Statele Unite.

Intr-o prima faza, respondentii au fost rugati sa isi exprime gradul de ingrijorare fata de o serie de probleme, precum:

Incalzirea globala, rata criminalitatii, nivelul poluarii, sistemul de sanatate publica, sistemul educational, securitatea nationala, asigurarea schimbului liber, economia si imigrantii
Principalele 3 motive de ingrijorare sunt:

Anglia: rata criminalitatii (81%), imigrantii (75%), incalzirea globala (68%)
Franta: incalzirea globala (90%), sistemul de sanatate publica (90%), nivelul poluarii (90%)
Italia: rata criminalitatii (90%), economia (87%), incalzirea globala (80%)
Spania: nivelul educatiei (91%), siguranta nationala (88%), incalzirea globala (88%)
Germania: sistemul de educatie (78%), incalzirea globala (73%), sistemul de sanatate publica (66%)
S.U.A: nivelul educatiei (88%), economia (82%), rata criminalitatii (81%)

Dupa cum se poate observa, problema incalzirii globale este foarte importanta pentru angajatii din UE, in timp ce pentru cei americani se situeaza pe locul cinci, cu un procent de 70%.

Mai mult de jumatate dintre angajatii intervievati (56%) afirma ca sunt responsabili fata de mediu. Procentele arata ca angajatii germani, italieni si spanioli sunt cei care exceleaza in aceasta privinta.
Cat de responsabili sunt angajatii


Cele mai uzuale gesturi de responsabilitate fata de mediu pe care le fac angajatii sunt: reciclarea in mediul domestic, reducerea consumului de energie, cumpararea de produse bio si alegerea mijloacelor de transport in comun in locul masinii personale.

Reciclarea conduce in topul actiunilor de responsabilitate fata de mediu. Dintre cele 6 populatii studiate, germanii sunt fruntasi: 83% au declarat ca recicleaza in mod constant. Media se situeaza la circa 75%.

Tot mai multi angajati au optat, in ultimele 6 luni, pentru mijloacele de transport in comun in locul masinii personale, din considerente legate de protejarea mediului.

Aproape jumatate (44%) dintre angajatii intervievati au declarat ca sunt de acord sa plateasca mai scump pentru achizitionarea de produse bio.

Studiul a urmarit, de asemenea, sa evalueze cat de responsabili sunt perceputi a fi angajatorii. In medie, 27% dintre angajati considera ca lucreaza intr-o companie responsabila fata de mediu, in timp ce un procent de 37% dintre angajatii intervievati nu stiu daca exista o politica de responsabilitate sociala in compania lor.

Totusi, angajatii considera, intr-o majoritate covarsitoare, ca firmele au datoria sa protejeze mediul. 49% dintre cei intervievati afirma, insa, ca devin neincrezatori atunci cand o companie isi promoveaza excesiv proiectele de responsabilitate sociala.


3265

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cercetari CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro