RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Angajatii GDF SUEZ, la o noua actiune de voluntariat la SOS Satele Copiilor

Angajatii GDF SUEZ, la o noua actiune de voluntariat la SOS Satele Copiilor

Actiunea face parte dintr-un proiect de renovare si eficientizare energetica a caselor din complex, in care compania a investit 300.000 Euro

(19 mai 2015)

Se numeste Alexandru si locuieste intr-una dintre cele 12 case din complexul social SOS Satul Copiilor Bucuresti. Sambata trecuta, cand mai toti copiii se jucau, Alexandru a preferat sa dea o mana de ajutor celor 30 de voluntari ai GDF SUEZ, veniti sa le renoveze casele.

Copil din cadrul SOS Satele Copiilor, dand o mana de ajutor voluntarilor GDF SUEZ. La propriu.
Copil din cadrul SOS Satele Copiilor, dand o mana de ajutor voluntarilor GDF SUEZ. La propriu.

Actiunea de voluntariat care a avut loc pe 16 mai 2015 nu a fost prima astfel de actiune organizata de GDF SUEZ Energy Romania si Habitat for Humanity, la SOS Satele Copiilor. In 2013, compania a decis sa investeasca 300.000 de euro in renovarea caselor si sa isi incurajeze angajatii sa participe voluntar la reparatii.
 
Angajatii prezenti la actiunea de voluntariat desfasurata pe 16 mai 2015
Angajatii prezenti la actiunea de voluntariat desfasurata pe 16 mai 2015

De ce erau necesare reparatiile


SOS Satele Copiilor Bucuresti este un complex situat pe Calea Floreasca. Este format din 12 case sociale, in care locuiesc cate 6 sau 7 copii fara familie, alaturi de o mama sociala. Conditiile sunt mult superioare celor din orfelinatele de tip vechi din Romania, adesea supra-aglomerate si insalubre.

Insa, si casele din SOS Satul Copiilor Bucuresti aveau problemele lor. Acestea au fost construite in anul 1991 si au fost date in folosinta acum 20 de ani. De atunci, nu au mai fost renovate si, din aceasta cauza, consumau multa energie.

Cei de la SOS Satul Copiilor Bucuresti au considerat ca trebuie renovate. In ajutor le-au sarit cei de la Habitat for Humanity. Acestia i-au propus companiei GDF SUEZ sa finanteze proiectul de renovare si eficientizare energetica a cladirilor SOS.  

Compania a acceptat, intrucat proiectul se incadra in doua dintre domeniile in care a ales sa desfasoare actiuni de CSR, respectiv domeniul social si cel al protejarii mediului inconjurator.

Cum au decurs reparatiile


Lucrarile au cuprins, printre altele: inlocuirea tamplariei clasice cu tamplarie de termopan, renovarea mansardelor, termoizolarea si inlocuirea centralelor termice cu alte noi, de clasa energetica superioara. Reabilitarea a fost un proces indelung, care nu a putut fi efectuat in toate casele deodata, caci a presupus mutarea temporara a locuitorilor in celelalte case.

Specialistii de la Habitat for Humanity Romania au lucrat in cadrul proiectului incepand cu toamna anului 2013. Periodic, lor le-au venit in ajutor si voluntari GDF SUEZ Energy Romania. La actiunea de sambata trecuta, voluntarii au ajutat la finisarea soclurilor, la reconstructia trotuarelor si la curatarea spatiilor verzi.

 Angajatii GDF SUEZ, contribuind la renovarea caselor SOS Satale Copiilor
Angajatii GDF SUEZ, contribuind la renovarea caselor SOS Satul Copiilor

Ce beneficii are compania


Alexandra Ilinca, Communication Project Manager al GDF SUEZ Energy Romania, ne-a explicat care sunt beneficiile organizarii unor astfel de actiuni de voluntariat:
Alexandra Ilinca, Communication Project Manager al GDF SUEZ Energy RomaniaOamenii sunt foarte deschisi sa aiba genul acesta de experiente: sa iasa din atmosfera de birou, sa lucreze in echipe mixte, cu colegi cu care nu lucreaza zi de zi, sa faca ceva fizic: sa puna o caramida cu mainile lor, sa dea o mana de vopsea etc.. Pentru ei, satisfactia este mare. Iar pentru companie, este o metoda de a-si motiva angajatii si de a-i transforma in ambasadori ai cauzelor sociale pe care le sustine.

Alina, voluntar GDF SUEZ, a participat pentru a treia oara la renovarile de la SOS Satele Copiilor Bucuresti. Iata ce o motiveaza: “Aici simt ca pot sa daruiesc din energia mea unor copii care au nevoie de acest lucru. Prin astfel de actiuni, simtim ca suntem prezenti si in afara companiei, pe langa faptul ca suntem parte a unui business de succes.”  

Puteti afla mai multe despre acest proiect sau despre alte proiecte de CSR ale companiei GDF SUEZ Energy Romania de pe site-ul Energie pentru fapte bune.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2591

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Voluntariat | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro