Responsabilitate Sociala - CSR in Romania
RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Energie pentru fapte bune


Analiza: Raportul de CSR al Raiffeisen Bank pe 2013

Analiza: Raportul de CSR al Raiffeisen Bank pe 2013

Raportul este la a 5-a editie si respecta doua standarde de raportare a responsabilitatii sociale: GRI G3.1 si LBG.

(03 iul 2014)

Raiffeisen Bank si-a publicat de curand Raportul de CSR pe 2013 , al cincilea astfel de raport al bancii din Romania.

Titlul raportului este “Raport anual de responsabilitate corporativa 2013”, are 39 de pagini, iar autorii mentioneaza ca au folosit doua standarde de raportare a responsabilitatii sociale: GRI G3.1 (Global Reporting Initiative) si LBG (London Benchmarking Group). Pentru standardul GRI, nivelul de conformitate auto-declarat este “C”.

Raportul este structurat pe 4 dimensiuni pe care banca le-a identificat ca relevante pentru responsabilitatea sa sociala: Angajatii, Piata, Mediul inconjurator si Societatea.

Impactul asupra angajatilor


Raportul prezinta informatii cum ar fi: diversitatea in randul angajatilor, investitiile facute in dezvoltarea profesionala a acestora si diversele programe de formare derulate.

Din raport aflam ca femeile au reprezentat aproximativ 75% din numarul total de angajati, in 2013.

Nivelul de salarizare al femeilor ca procent din salariul barbatilor a fost de 101% la nivel de “top management”, de 84% la nivel de “middle management” si de 72% pentru restul personalului.

Din informatiile referitoare la dezvoltarea profesionala aflam ca aproximativ 87% din totalul angajatilor au participat in 2013 la diverse programe de formare oferite de banca. Investitia medie la nivel de angajat a fost de 1.476 RON / angajat.

Unul din proiectele noi ale bancii in 2013 s-a numit “Rstyle-Traieste echilibrat”, iar actiunile din cadrul lui au urmarit sa-i ajute pe angajati sa inteleaga ce inseamna o viata sanatoasa, de la alimentatia corecta pana la echilibrul intre viata profesionala si cea personala.

Informatii din raport despre angajati
Informatii din raport despre angajati

Impactul asupra pietei


Atunci cand se refera la implicarea bancii la nivelul pietei, raportul prezinta informatii cum ar fi nivelul salarial al angajatilor bancii in comparatie cu nivelul salariilor din Romania, investitiile in comunitate sau informatii despre reclamatiile la ANPC.

Nivelul investitiilor in comunitate pentru anul 2013 a fost de 7.6 milioane RON, cu aprox 5% mai putin decat in 2012 (8 milioane RON), dar in crestere cu 20% fata de nivelul din 2011 (6.1 milioane RON). Cei 7,6 milioane RON reprezinta aproximativ 0.45% din veniturile pe 2013 ale bancii.

Referitor la salariul mediu din banca, raportul afirma ca acesta este cu 197% mai mare decat salariul mediu pe economie din Romania.

Tot din raport aflam ca, in 2013, impotriva bancii au fost depuse la ANPC 538 de reclamatii, iar totalul amenzilor platite in urma acestor reclamatii a fost de aprox 175.000 RON.

Informatii din raport privind indicatorii economici

Informatii din raport privind indicatorii economici


Impactul asupra comunitatii


Domeniile in care Raiffeisen Bank a investit cel mai mult au fost mediu, educatie si cultura.

Banca a continuat sa investeasca in proiectele in care s-a implicat in mod traditional, cum ar fi: “Raiffeisen Comunitati”, “I’Velo” sau “studentObike”. De asemenea, a continuat sa sustina evenimente culturale sau sportive precum Festivalul de Teatru de la Sibiu, Festivalul SONORO sau Maratonul International de la Bucuresti.

Din cei 7.6 milioane RON alocati proiectelor comunitare, cele mai mari procente au mers catre:

•    Mediu - 19% (in scadere fata de 2012, cand procentul era de 30%).
•    Arta si cultura - 18%
•    Educatie si proiecte de tineret - 17% .

In total, proiectele sustinute de Raiffeisen Bank au avut peste 300.000 de beneficiari, acest lucru insemanand ca a banca a investit in medie 25 RON / beneficiar.

Infografic despre contributia sociala a bancii

Infografic despre contributia sociala a bancii


Impactul asupra mediului


Raportul prezinta informatii despre utilizarea unor resurse cum ar fi apa, combustibilul sau hartia, dar si despre reciclarea materialelor folosite.

Printre performantele care merita amintite se numara reducerea la jumatate a volumului de apa utilizata, comparativ cu 2012. Consumul anual a fost de 24.135 mc in 2013, fata de 48.477 mc in 2012. Consumul de energie electrica a ramas constant, iar cel de combustibil a crescut cu aprox. 4% (de la 708.776 l in 2012, la 740.228 l in 2013)

De asemenea, Raiffeisen Bank a reciclat 180.536 kg de hartie si 54.188 kg DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice).

Infografic despre impactul asupra mediului in Raiffeisen Bank
Infografic despre impactul asupra mediului in Raiffeisen Bank

Raportul de CSR al Raiffeisen Bank pe 2013 poate fi descarcat integral in format PDF . De asemenea, daca doriti sa descarcati rapoartele din anii anteriori, le puteti gasi in sectiunea rapoarte anuale de pe site-ul bancii.

Material realizat de Alina Liciu, colaborator ResponsabilitateSociala.ro, Managing Partner The Azores.


295

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Raiffeisen Bank | Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

Campanii sociale impresionante premiate la Cannes Lions 2014

Descoperiti 4 campanii spectaculoase despre protectia copiilor, relatii familiale, alimentatie sanatoasa sau protectia mediului.

Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.