RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Analiza: Bilantul Eco-Rom Ambalaje pentru primii 10 ani de activitate

Analiza: Bilantul Eco-Rom Ambalaje pentru primii 10 ani de activitate

Organizatia a reciclat 2.6 milioane tone de deseuri de ambalaje, indeplinindu-si astfel obligatiile legale de reciclare.

(11 iul 2014)

Eco-Rom Ambalaje, organizatie colectiva din domeniul reciclarii deseurilor din ambalaje, a publicat recent bilantul primilor 10 ani de activitate.

Incepand cu 2004, organizatia a preluat responsabilitatea de colectare separata si reciclare a deseurilor de ambalaje de la diversi producatori si importatori de pe piata din Romania, ajungand in prezent la peste 2500 de clienti.

In cei 10 ani de activitate, Eco-Rom Ambalaje a reciclat 2.6 milioane tone de deseuri de ambalaje. Acest demers a contribuit la salvarea a 5.2 milioane tone de resurse naturale cum ar fi: petrol, lemn, nisip, feldspat, minereu de fier sau bauxita.

Cantitatile de deseuri reciclate, in functie de categorie, sunt urmatoarele:
  • 1.1 milioane tone de hartie/carton
  • 565.920 tone de plastic
  • 487.485 tone de sticla
Cantitati reciclate de Eco-Rom in 10 ani de activitate
Cantitatile reciclate de Eco-Rom Ambalaje in 10 ani de activitate

Extinderea infrastructurii de colectare separata a deseurilor in Romania


Daca in 2006 organizatia a reciclat aproximativ 800 tone de deseuri de ambalaje, avand containere instalate in doar 14 localitati din tara, in 2014 cantitatea anuala a ajuns la peste 40.000 tone de deseuri colectate, existand containere in 464 de localitati. Astfel, 45% din populatia Romaniei are acum acces la acest serviciu.

Ca urmare a extinderii, reprezentantii companiei estimeaza ca, in 2014, romanii vor colecta separat o cantitate de 50 de ori mai mare decat in 2006, cand a fost prima campanie nationala pentru separarea si reciclarea deseurilor.

Conform raportului, Romania si-a indeplinit obiectivele asumate fata de Uniunea Europeana si a ajuns in prezent la un procent de reciclare a 55% din cantitatea totala de deseuri pusa pe piata la nivel national. Contributia organizatiei Eco-Rom Ambalaje la aceasta obligatie este de 72%.

In plus, extinderea activitatii organizatiei a determinat crearea unui numar total de 9.450 de locuri de munca in 2012. Acestea sustin aproximativ 20% din piata muncii din industria de gestiune a deseurilor.

Campanii de informare si educare


De-a lungul celor 10 ani de activitate, organizatia a desfasurat numeroase campanii de informare si educare cu privire la colectarea selectiva. Puteti citi aici despre ultima lor campanie.

In urma acestor campanii, 9 din 10 gospodarii din Romania stiu astazi ce inseamna colectarea separata, iar 3 din 10 gospodarii separa deseurile de ambalaje inainte sa le arunce.

Eco-Rom a realizat campanii de informare si in randul copiilor. Astfel, 10% din elevii din ciclul primar (100.000 de elevi) au aflat despre colectarea separata a deseurilor de ambalaje, prin intermediul programelor educationale desfasurate in scoli.

Puteti afla mai multe detalii din bilantul publicat pe site-ul organizatiei.

Material realizat de Alina Liciu, Colaborator ResponsabilitateSociala.ro, Managing Partner The Azores.


2536

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Eco-Rom Ambalaje | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro