RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Analiza: bilantul activitatii Eco-Rom Ambalaje pe anul 2013

Analiza: bilantul activitatii Eco-Rom Ambalaje pe anul 2013

Organizatia si-a indeplinit obligatiile de reciclare si a investit in infrastructura si informare de 2 ori mai mult decat cat cerea legea.

(25 apr 2014)

Eco-Rom Ambalaje, organizatie colectiva din domeniul reciclarii deseurilor de ambalaje, a anuntat recent rezultatele activitatii sale pe anul 2013.

Organizatia a reusit sa recicleze 347.089 tone de deseuri de ambalaje din totalul de 578.771 de tone generate de companiile pe care le reprezinta. Astfel, si-a indeplinit obligatia legala de a recicla 55% din cantitatea de ambalaje puse pe piata de actionari.

Aceasta obligatie le revine tuturor producatorilor si importatorilor de bunuri ambalate. Insa, incepand cu anul 2004, o serie de astfel de companii au transferat responsabilitatea de reciclare impusa prin lege catre Eco-Rom Ambalaje, o organizatie special infiintata pentru reciclarea si revalorificarea deseurilor de ambalaje.

Fiind o organizatie colectiva (formata de agenti economici), este obligata sa publice anual informatii referitoare la activitatea sa. In plus, trebuie sa aloce bugete semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare selectiva a deseurilor si pentru informarea populatiei referitor la necesitatea colectarii selective, in conditiile in care tara noastra se afla pe ultimele locuri din Uniunea Europeana la acest capitol.

Conform reprezentantilor organizatiei, in 2013, Eco-Rom Ambalaje a investit, pentru fiecare tona de ambalaje colectate separat, aproximativ 12 lei in infrastructura si aproximativ 8 lei in campaniile de informare. Legislatia in vigoare impunea sume de 2 ori mai mici.

Prin aceste investitii, a crescut cu 15% numarul de localitati in care exista infrastructura pentru colectare selectiva a deseurilor. In acest moment, exista astfel de containere in 464 de localitati, iar la ele au acces aproximativ 45% dintre romani.


In ceea ce priveste eforturile organizatiei pentru informarea populatiei, in 2013 au fost derulate numeroase actiuni, printre care:
Conform reprezentantilor organizatiei, toate informatiile despre rezultatele Eco-Rom Ambalaje din anul 2013 urmeaza sa fie publicate luna viitoare, intr-un raport pe cei 10 ani de activitate.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2521

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Eco-Rom Ambalaje | Campanii sociale | Protectia mediului | Rapoarte CSR | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro