RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Actiune de ecologizare a malurilor Deltei, organizata de Salvati Dunarea si Delta si Coca-Cola

Actiune de ecologizare a malurilor Deltei, organizata de Salvati Dunarea si Delta si Coca-Cola

In jur de 500 de voluntari au colectat selectiv peste 2.500 de saci de gunoi, la cea mai ampla actiune de acest fel desfasurata in Delta.

(03 iul 2015)

Asociatia Salvati Dunarea si Delta, cu sprijinul Coca-Cola HBC Romania, au organizat cea mai ampla actiune de ecologizare a malurilor Deltei Dunarii de pana acum. Evenimentul a avut loc de Ziua Dunarii, pe 29 iunie 2015, in 7 localitati simultan: Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crisan si Sfantu Gheorghe.

In jur de 400 de copii de la scolile din cele 7 localitati au participat la actiunea de curatenie. Lor li s-au alaturat si alti localnicii sau voluntari.

Participantii la actiunea de ecologizare
Participantii la actiunea de ecologizare

Impreuna, au colectat selectiv deseurile de pe malul Dunarii: in principal PET-uri si alte deseuri din plastic, aduse de apa sau aruncate de turistii din Delta. Astfel, cei aproximativ 500 de participanti au reusit sa stranga peste 2.500 de saci de gunoi.

Sacii de gunoi colectati de voluntari
Sacii de gunoi colectati de voluntari

Pentru aceasta actiune, organizatorii au pus la dispozitie echipament de protectie, care a constat din: tricouri, sepci, manusi de protectie, saci de colectare selectiva si clesti speciali pentru gunoi.

Contextul actiunii de ecologizare


Cei de la Asociatia Salvati Dunarea si Delta au fost initiatorii actiunii. Lor li s-au alaturat cei de la Coca-Cola HBC Romania, dar si reprezentanti ai Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Impreuna, si-au propus sa curete Delta de deseuri si sa atentioneze localnicii si turistii ca trebuie sa protejeze natura, sa pastreze curatenia in jurul apelor Dunarii si sa colecteze selectiv deseurile.

Ziua Dunarii se sarbatoreste in fiecare an pe 29 iunie, ziua in care s-a semnat Conventia privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, in anul 1994. De atunci, aproape 81 de milioane de persoane din tarile danubiene o sarbatoresc.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2662

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Coca-Cola HBC Romania | Protectia mediului | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro