RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


A inceput Saptamana Sustenabilitatii 2015, la Abu Dhabi

A inceput Saptamana Sustenabilitatii 2015, la Abu Dhabi

Peste 30.000 de lideri vor discuta despre cum va arata viitorul in domenii precum: eficienta energetica, managementul apei si al deseurilor.

(19 ian 2015)

In perioada 17-24 ianuarie 2015, la Abu Dhabi, se desfasoara unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate sustenabilitatii. Este vorba despre Abu Dhabi Sustainability Week 2015, eveniment in cadrul caruia vor avea loc:
  • The World Future Energy Summit (WFES) - cea mai mare reuniune din Orientul Mijlociu
  • pe tema viitorului energetic al planetei;
  • The International Water Summit (IWS) - singura serie de conferinte la nivel global pe tema promovarii consumului sustenabil de apa in regiunile aride;
  • EcoWASTE - expozitie internationala care reuneste cei mai importanti actori din domeniul managementului sustenabil al deseurilor;
  • The Zayed Future Energy Prize - competitie internationala care ofera finantare pentru proiecte din domeniul sustenabilitatii energetice.
Va prezentam in continuare cateva detalii despre fiecare eveniment:

The World Future Energy Summit (WFES)


The World Future Energy Summit (WFES) se afla la a VIII-a editie.

Anul acesta, organizatorii se asteapta sa fie reprezentate in jur de 170 de tari din intreaga lume, prin intermediul a peste 30.000 de experti din domeniile de activitate co-interesate de viitorul energetic, respectiv: industrie, tehnologie, finante si sectorul guvernamental.

La dezbateri, vor fi prezenti lideri marcanti din domeniu, precum: Abdelkader Amara, Ministrul Energiei, Minelor, Apei si a Mediului din Maroc; Maria van der Hoeven, Director Executiv al International Energy Agency (IEA); Sean Stafford Kidney, CEO al Climate Bonds Initiative etc..

De-a lungul timpului, in cadrul WFES, au fost initiate parteneriate si politici prin care s-a incurajat folosirea energiei regenerabile si dezvoltarea tehnologiei necesare pentru a o produce.

The International Water Summit (IWS)


In cadrul Summit-ului International al Apei (IWS), lideri globali, experti, cercetatori si oameni de afaceri vor discuta despre modul in care se poate asigura sustenabilitatea folosirii apei in zonele in care aceasta resursa este insuficienta.

Organizatorii isi propun sa stimuleze astfel gasirea de solutii strategice si tehnologice inovatoare, sa incurajeze bunele practici din domeniu si sa initieze formarea de parteneriate care sa asigure reusita in domeniu.

The International Water Summit (IWS) se afla la a treia editie.

EcoWASTE


EcoWASTE este o expozitie internationala a celor mai importanti actori de pe piata reciclarii si managementului sustenabil al deseurilor. Aceasta va reuni 50 de furnizori de servicii si tehnologii si peste 2.000 de cumparatori si experti din industrie, atat din sfera publica, cat si din cea privata.

Expozitia a fost organizata pentru prima data anul trecut, din necesitatea de a gasi solutii sustenabile de reutilizare, reducere si reciclare a deseurilor produse la nivel global.

The Zayed Future Energy Prize


Prin intermediul acestei competitii, sunt finantate proiecte inovatoare din domeniul sustenabilitatii energetice.

Anul acesta, premiile au fost castigate de:
  • premiul “Lifetime Achievement”: Al Gore, Cofondator si Presedinte al “Generation Investment Management” si al “The Climate Reality Project”, o organizatie non-profit care incearca sa gaseasca solutii pentru criza climatica globala;
  • la categoria companiilor mari: Panasonic, pentru performantele companiei din domeniul productiei de energie regenerabila (solara) si de produse cu consum redus de energie;
  • la categoria IMM: M-KOPA Solar, pentru serviciul de alimentare cu energie solara a peste 100.000 de gospodarii care nu aveau acces la reteaua publica de electricitate;
  • la categoria ONG: Liter of Light, un program in cadrul caruia Fundatia MyShelter ofera solutii de iluminare pe baza de energie solara (lanterne, corpuri de iluminat pentru interior si exterior, corpuri pentru iluminat stradal);
  • la categoria institutii de invatamant: 5 licee, printre care si Petru Rares National College, cu un proiect prin care cladirea liceului va deveni eficienta energetic; lucrarile vor cuprinde izolarea peretilor, instalarea unor tehnologii capabile sa genereze energie regenerabila si a unor sisteme care transforma energia cinetica in electricitate.

Pe 17 si 18 ianuarie, tot la Abu Dhabi, are loc si cea de-a cincea reuniune a International Renewable Energy Agency (IRENA), organizatie care incurajeaza tranzitia statelor lumii spre un viitor energetic sustenabil.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1774

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Tendinte CSR | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro