RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


A doua etapa a competitiei Idei din Tara lui Andrei, cu finantari de 84.680 euro

A doua etapa a competitiei Idei din Tara lui Andrei, cu finantari de 84.680 euro

Pana pe 14 octombrie, ONG-urile, institutiile publice sau persoanele fizice pot aplica cu idei de dezvoltare sustenabila a comunitatilor

(23 sep 2013)

Petrom a lansat a doua etapa a competitiei de proiecte “Idei din Tara lui Andrei”, prin care finanteaza initiative eco-civice sustenabile din 3 domenii: mediu, educatie sau dezvoltare comunitara. Valoarea totala a finantarilor acordate de Petrom in aceasta etapa este de 84.680 euro.

Idei din Tara lui AndreiCompetitia este deschisa tuturor organizatiilor neguvernamantale, institutiilor publice sau de invatamant si persoanelor fizice. Pentru a fi eligibile, persoanele fizice trebuie sa incheie un parteneriat cu o organizatie neguvernamentala, institutie publica sau de invatamant.

Inscrierile se pot face pana pe 14 octombrie (ora 10:30), prin completarea unui formular disponibil pe site-ul Tara lui Andrei.

Vor fi finantate doua tipuri de proiecte:
  • cu buget de maxim 5.000 euro (suma totala alocata acestei categorii fiind de 39.680 euro)
  • cu buget de maxim 15.000 euro (suma totala alocata acestei categorii fiind de 45.000 euro)
Mai multe informatii despre criteriile de elegibilitate pentru ambele categorii pot fi gasite in Ghidul Participantului.

Idei din Tara lui Andrei

Proiectele inscrise vor fi jurizate in perioada 17 octombrie - 31 octombrie 2013, iar castigatorii vor fi anuntati pe 8 noiembrie. Proiectele castigatoare trebuie implementate in maxim 1 an de la data semnarii contractului de finantare.

Jurizarea va cuprinde doua componente:
  • Votul public, cu o pondere de 40%. Utilizatorii care isi fac cont pe site-ul www.taraluiandrei.ro isi vor putea vota proiectul favorit.
  • Evaluarea unui juriu, cu o pondere de 60%
Exemplu de proiect castigator al sesiunii din vara - atelierul Upside Down transforma deseurile in produse noi Printre criteriile de selectie care vor fi analizate de catre juriu se numara: relevanta, obiective SMART, planificarea realista a activitatilor, bugetul realist si transparent, sustenabilitatea, originalitatea, impactul, experienta, reputatia si capacitatea organizationala (daca participantul e un ONG), precum si motivatia (daca participantul e persoana fizica).

Valoarea totală a granturilor oferite de Petrom pentru a finanta "Idei din Tara lui Andrei” in cele 2 etape ale competitiei din 2013 este de 160.000 euro. Prima etapa s-a desfaasurat in perioada 20 mai - 24 iunie si a avut 10 castigatori, din 164 de proiecte inscrise.

Pentru a-i ajuta pe cei care isi doresc sa-si dezvolte ideea de proiect cat mai bine, Petrom organizeaza si o serie de ateliere de sustenabilitate, la care vor participa castigatori ai sesiunii din vara, bloggeri sau vloggeri. Puteti consulta calendarul atelierelor aici.2941

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro