RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


A doua editie a burselor COSMOTE pentru studenti

A doua editie a burselor COSMOTE pentru studenti

Compania va selecta si in acest an 5 studenti de anul I care vor fi primi burse in valoare de 150 Euro/pe luna, pe parcursul studiilor.

(23 sep 2011)

COSMOTE organizeaza in aceasta toamna cea de-a de-a doua editie a unui program prin care vrea sa-si comunice implicarea in domeniul educatiei - “Bursele COSMOTE”. Acesta presupune selectarea, in urma unui concurs, a 5 studenti de anul I, care vor primi burse de cate 150 Euro/luna pe parcursul perioadei de studii (mai precis, timp de 9 luni in fiecare an).

Posterul Burselor Cosmote, afisat in universitati Printre criterii se mentioneaza: determinarea de a reusi in cariera, implicarea in activitati extracurriculare, gandirea logica, creativitatea, pasiunea, gandirea inovatoare, spiritul antreprenorial etc.

COSMOTE spune despre aceasta initiativa ca este una de responsabilitate sociala, care urmareste sa “contribuie la dezvoltarea segmentului educational, la sprijinirea tinerilor cu adevarat talentati si la un viitor mai bun pentru generatia tanara,” dupa cum citim intr-o declaratie a Ruxandrei Voda, Corporate Affairs Manager.

Cu toate acestea, in regulamentul de concurs nu gasim niciun criteriu care sa vorbeasca despre situatia materiala a candidatilor. Aflam doar ca trebuie sa fie inscrisi la o facultate de stat, cursuri la zi, in regim ”cu plata” sau ”fara plata”.

In aceste conditii, e greu de inteles ce diferenta poate face o bursa de 150 Euro pentru un student a carui familie are deja o stare materiala buna si care ii poate oferi resursele necesare atat pentru a se concentra asupra studiilor, cat si pentru a se implica in activitati extracurriculare. In plus, este un fapt sociologic si statistic evident ca un tanar provenit dintr-o familie instarita e mai probabil sa aiba calitatile cerute de organizatori decat unul provenit dintr-o familie saraca si care eventual trebuie sa munceasca pentru a se intretine in timpul facultatii.

In schimb, programul de burse al COSMOTE este comunicat foarte bine atat in presa cat si in universitati, prin intermediul unor parteneriate cu organizatii studentesti precum: AEGEE Sibiu, ASER, BOS sau VIP Romania. De asemenea, din juriul care va decide castigatorii fac parte o serie de personalitati din mediul universitar sau din domeniul recrutarii.

Data limita pentru depunerea dosarelor de catre candidati este 15 octombrie. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul programului.

3476

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cosmote Romania | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro