RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


9 din 10 consumatori de energie sunt preocupati de problema incalzirii globale

9 din 10 consumatori de energie sunt preocupati de problema incalzirii globale

90% din consumatori ar renunta la furnizorul de energie actual pentru unul care contribuie la reducerea volumului de gaze cu efect de sera

(23 oct 2007)

9 din 10 cumparatori de energie sunt dispusi sa renunte la furnizorul actual pentru unul care ofera produse si servicii care ajuta la reducerea volumului emisiilor de gaze cu efect de sera, releva un studiu realizat de Accenture. Conform acestui studiu 89% dintre consumatorii intervievati sunt dispusi sa devina clientii furnizorilor de energie care ofera produse si servicii realizate cu emisii reduse de carbon.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 7.500 de consumatori de energie din 17 tari, de pe 5 continente: America de Nord, America de Sud, Europa, Australia si Asia.

Cea mai uimitoare concluzie pe care acest studiu o aduce este diferenta nivelului de preocupare asupra gazelor cu efect de sera intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare.

Cei mai constienti de eforturile pe care tarile lor trebuie sa le depuna pentru a-si atinge obiectivele in ceea ce priveste reducerea gazelor cu efect de sera sunt respondentii din tarile in curs de dezvoltare. In acest sens, 82% dintre ei evita sa conduca mult masina (fata de 68% dintre intervievati la nivel global) si tot 82% evita sa cumpere mancare importata cu avionul (fata de 63% dintre respondenti la nivel mondial).

La nivel global, 9 din 10 respondenti ar avea o parere proasta despre furnizorul de energie care nu actioneaza in mod direct impotriva incalzirii globale.

Doua treimi dintre cei intervievati sunt dispusi sa plateasca un pret mai mare pentru produse si servicii care produc emisii reduse de gaze cu efect de sera.

sander_vant_noordendeSander van ’t Noordende, Chief Executive al Accenture’s Resources Operating Group, considera ca "datele din studiu sunt utile nu doar furnizorilor de energie, ci tuturor companiilor. De la companii de petrol si gaz la retaileri, de la companii de servicii financiare la guverne, nici un producator de bunuri sau servicii nu va fi imun in fata scrutinului si actiunilor consumatorilor".

81% dintre intervievati considera ca schimbarea climatica le va influenta in mod direct viata, iar 74% considera ca schimbarea climatica va avea efecte semnificative asupra sanatatii lor.

Studiul ofera date atat despre atitudinea respondentilor, cat si despre actiunile lor fata de fenomenul schimbarii climatice.

71% dintre respondenti recicleaza in mod frecvent hartia sau plasticul, 62% dintre acestia inchid aparatele electronice cand nu sunt in functiune si 59% folosesc becuri fluorescente.

Despre Accenture

Accenture este o companie de consultanta in domeniul managementului, al solutiilor tehnologice si outsourcing-ului, prezenta in peste 49 de orase din lume, cu aproape 170.000 de angajati in cele peste 150 de birouri.

Accenture este prezenta si in Romania incepand cu vara lui 2006. Centrul Accenture din Bucuresti ofera servicii de externalizare a proceselor de afaceri (Business Process Outsourcing - BPO) in finante-contabilitate, resurse umane si logistica-aprovizionare.

Mai multe informatii despre acest studiu, gasesti pe site-ul Accenture .
2419

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cercetari CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro