RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


6 spitale vor fi dotate pentru testarea auzului la nou-nascuti cu finantarea Fundatiei Orange

6 spitale vor fi dotate pentru testarea auzului la nou-nascuti cu finantarea Fundatiei Orange

In aceste spitale vor fi testati 12.000 de copii anual, permitand interventia timpurie in cazul celor depistati cu probleme.

(03 oct 2014)

Fundatia Orange a finantat un proiect al Asociatiei Audiosofia, prin care maternitatile din 6 spitale multi-disciplinare din tara vor fi dotate cu aparatura necesara pentru testarea auzului nou-nascutilor inca din primele zile de viata.

Este vorba despre Spitalul Clinic Elias Bucuresti, Spitalele Judetene din Constanta, Galati, Alexandria si Pitesti si Maternitatea din Ploiesti. In cele 6 spitale, se nasc anual in jur de 12.000 de copii.

Proiectul consta in dotarea cu aparatura de specialitate pentru testarea auzului tuturor acestor copii si depistarea cazurilor cu probleme. Cei care nu trec testul vor fi trimisi catre spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, pentru cercetari suplimentare, diagnostic si interventie. In acest spital, Asociatia Audiosofia a infiintat anul trecut un cabinet performant de audiologie, tot cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange.

Pana acum, fundatia a investit 83.000 de euro in proiectele asociatiei, prin intermediul competiei de granturi “Lumea prin culoare si sunet”.

De ce este importanta testarea auzului la nou-nascuti


Testarea auzului la nou-nascuti, cunoscuta in limbajul de specialitate ca screening auditiv, nu este o procedura complicata. E insa esentiala pentru interventia la timp in cazul problemelor de auz, care influenteaza dezvoltarea limbajului si comunicarea copilului cu cei din jur.

Testarea auzului unui nou-nascut, la spitalul Elias, Bucuresti

In prezent, foarte putine spitale din Romania au aparatura pentru screening auditiv. In plus, cele care o au nu o folosesc sau testeaza doar copiii care prezinta riscuri evidente (cei care au in familie cazuri de hipoacuzie sau au avut probleme la nastere).
presedinta Asociatiei Audiosofia, Alexandra Neagu
Conform presedintei Asociatiei Audiosofia, Alexandra Neagu, jumatate dintre copiii depistati cu probleme de auz nu fac insa parte din categoria celor cu riscuri evidente. De aceea, asociatia militeaza pentru testarea tuturor nou-nascutilor.

Mai trebuie spus ca, in Romania, peste 200 de copii se nasc anual fara auz.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2777

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Proiecte ONG | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro