RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

Avon - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Advertisement


6 spitale vor fi dotate pentru testarea auzului la nou-nascuti cu finantarea Fundatiei Orange

6 spitale vor fi dotate pentru testarea auzului la nou-nascuti cu finantarea Fundatiei Orange

In aceste spitale vor fi testati 12.000 de copii anual, permitand interventia timpurie in cazul celor depistati cu probleme.

(03 oct 2014)

Fundatia Orange a finantat un proiect al Asociatiei Audiosofia, prin care maternitatile din 6 spitale multi-disciplinare din tara vor fi dotate cu aparatura necesara pentru testarea auzului nou-nascutilor inca din primele zile de viata.

Este vorba despre Spitalul Clinic Elias Bucuresti, Spitalele Judetene din Constanta, Galati, Alexandria si Pitesti si Maternitatea din Ploiesti. In cele 6 spitale, se nasc anual in jur de 12.000 de copii.

Proiectul consta in dotarea cu aparatura de specialitate pentru testarea auzului tuturor acestor copii si depistarea cazurilor cu probleme. Cei care nu trec testul vor fi trimisi catre spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, pentru cercetari suplimentare, diagnostic si interventie. In acest spital, Asociatia Audiosofia a infiintat anul trecut un cabinet performant de audiologie, tot cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange.

Pana acum, fundatia a investit 83.000 de euro in proiectele asociatiei, prin intermediul competiei de granturi “Lumea prin culoare si sunet”.

De ce este importanta testarea auzului la nou-nascuti


Testarea auzului la nou-nascuti, cunoscuta in limbajul de specialitate ca screening auditiv, nu este o procedura complicata. E insa esentiala pentru interventia la timp in cazul problemelor de auz, care influenteaza dezvoltarea limbajului si comunicarea copilului cu cei din jur.

Testarea auzului unui nou-nascut, la spitalul Elias, Bucuresti

In prezent, foarte putine spitale din Romania au aparatura pentru screening auditiv. In plus, cele care o au nu o folosesc sau testeaza doar copiii care prezinta riscuri evidente (cei care au in familie cazuri de hipoacuzie sau au avut probleme la nastere).
presedinta Asociatiei Audiosofia, Alexandra Neagu
Conform presedintei Asociatiei Audiosofia, Alexandra Neagu, jumatate dintre copiii depistati cu probleme de auz nu fac insa parte din categoria celor cu riscuri evidente. De aceea, asociatia militeaza pentru testarea tuturor nou-nascutilor.

Mai trebuie spus ca, in Romania, peste 200 de copii se nasc anual fara auz.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


763

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Proiecte ONG | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Articole despre violenta domestica, finantate de Avon si Fundatia Friends for Friends

Aflati povestile unor victime care au avut curajul sa-si marturiseasca public suferinta si sa lupte impotriva agresorilor.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.