RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


5 cauze sociale promovate la Maratonul International Bucuresti

5 cauze sociale promovate la Maratonul International Bucuresti

Donatiile si o parte din sumele colectate din taxele de inscriere vor fi folosite pentru a finanta proiectele ONG-urilor partenere.

(08 oct 2013)

Weekendul trecut a avut loc cea de-a sasea editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Evenimentul, organizat de Asociatia Bucharest Running Club, a adunat in Piata Constitutiei peste 8000 de persoane. Printre acestia s-au numarat sportivi romani, campioni olimpici si alergatori din peste 51 de tari.

Deopotriva, mai mult de 50 de companii si 500 de voluntari s-au implicat in organizarea evenimentului.

Maratonul International Bucuresti este insa mai mult decat un eveniment sportiv. In cadrul acestuia, voluntarii din 5 ONG-uri partenere au putut promova cauzele sociale pentru care lupta:
  • Hospice Casa Sperantei  - sustinerea serviciilor de ingrijire gratuita a pacientilor copii si adulti afectati de o boala incurabila;
  • Asocatia Viitor Plus  - campania Padurea copiilor, prin care isi propune sa planteze si sa ingrijeasca un puiet pentru fiecare copil nascut in Romania;Voluntarii asociatiei The Little People au alergat pentru a sustine lupta impotriva cancerului la copil.
  • Asociatia The Little People  - lupta impotriva cancerului la copii;
  • Light Into Europe  - programe educationale de sustinere a copiilor si tinerilor cu dizabilitati de vedere si de auz;
  • United Way  - asigurarea accesului la educatie copiilor din familii defavorizate.
In spatiile rezervate de organizatorii maratonului, ONG-urile si-au amenajat standuri, cu scopul de a-si prezenta activitatea si de a colecta donatii. In plus, sumele stranse din taxele de inscriere la Cursa Populara vor fi directionate catre acestea.

Maratonul din acest an a avut si cateva momente inedite.

Unul dintre ele a fost doborarea unui record Guinness


O echipa de voluntari HOSPICE a intrat in Cartea Recordurilor. Cinci sustinatori ai cauzei Hospice au intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai rapid maraton alergat de o echipa de minimum 5 oameni legati intre ei. Sportivii romani au parcurs 42 de km in 2h, 54min si 14sec, cu un minut mai putin decat recordul anterior.
 
Alti 450 de alergatori s-au alaturat echipei Hospice. Astfel, asociatia a avut cel mai mare numar de concurenti in competitie.
  

O alta actiune inedita a fost cursa "Jogging in scutece"


160 de parinti au alergat 800 de metri, impingand carucioarele copiilor cu varste intre 6 luni si 4 ani. Intrucat proba nu a fost una de viteza, castigatorii au fost desemnati prin tragere la sorti. 

Actiunea a fost organizata in cadrul Programului de Sanatate pentru Mame si Sugari (SAMAS). Organizatorii si-au propus astfel sa incurajeze miscarea in aer liber a parintilor cu copii mici.
 
Puteti urmari mai jos cateva imagini de la linia de sosire.


Pe langa ONG-uri, peste 50 de parteneri s-au implicat in organizarea competitiei.


Printre companii, se numara: Raiffeisen Bank - sponsor oficial, Volkswagen - sponsor principal, Adidas - sponsor tehnic, Gillette - antiperspirantul oficial al MIB,  Vodafone - partener comunicatii, Isostar - energizantul oficial al MIB, Izvorul Minunilor - apa oficiala a MIB, GSK Romania, SAMAS, PwC Romania, Uniqa, Hotel Athenee Palace Hilton, City Grill-Hanul Berarilor, World Class, Global Relocation Services, Scorseze, Metro Cash and Carry Romania, Yes Communication si Bella Happy.

Organizatorilor li s-au mai alaturat: Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Atletism, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Smart Atletic, Ro Club Marathon, Pro Motion Eventi, Green Revolution-Roaba de Cultura, dar si numeroase institutii media.

Incepand cu anul 2008, Asociatia Bucharest Running Club organizeaza anual doua maratoane: Bucharest International Marathon (BIM) si Bucharest International Half Marathon (BIHM). Ambele sunt acreditate de Asociatia Internationala de Maratoane si Semi-maratoane (AIMS).


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


3364

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Raiffeisen Bank | Voluntariat | Fundraising | Sport

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro