RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


3 investitii importante in energii regenerabile, intr-o singura saptamana

3 investitii importante in energii regenerabile, intr-o singura saptamana

Aflati ce companii vor investi masiv in achizitii de energie solara si eoliana si in dezvoltarea infrastructurii pentru masini electrice.

(16 feb 2015)

Apple, Google si Volkswagen au anuntat recent ca vor investi sume importante in dezvoltarea industriei producatoare sau consumatoare de energii din surse regenerabile.

In cazul Apple, este vorba despre o achizitie de energie solara in valoare de 848 de milioane de dolari, in cazul Google - de cumpararea unei cantitati de energie eoliana suficienta pentru a alimenta cu energie sediul sau central din California, iar in cazul Volkswagen - de o investitie de 10 milioane de dolari in dezvoltarea infrastructurii de reincarcare a masinilor electrice.

Aflati in continuare detalii despre angajamentele celor 3 companii si despre motivatiile lor.

Investitia Apple a generat o crestere a valoarii actiunilor pe bursa


Martea trecuta, Apple a anuntat ca va cumpara timp de 25 de ani energie solara produsa de compania First Solar intr-un parc pe care aceasta il va construi pana la sfarsitul anului 2016 in California.

Parcul va avea 2.900 de acri (1174 hectare), dar Apple va cumpara energia produsa pe o suprafata de 1.300 de acri (526 hectare). Totusi, cantitatea va fi suficienta pentru alimentarea unui nou campus Apple, a unui centru de date si a 52 de magazine Apple din California.

Specialistii Forbes estimau intr-un articol ca, pentru energia solara cumparata, Apple va plati un pret dublu fata de pretul actual al energiei conventionale. Insa tot ei au prezis ca pretul energiei conventionale se va modifica in viitor din cauza resurselor limitate.

La conferinta de presa la care a anuntat investitia, Tim Cook, CEO Apple, a declarat:Tim Cook, CEO Apple
La Apple, suntem constieti de faptul ca schimbarile climatice sunt reale, ca timpul discutiilor a trecut si ca a venit timpul actiunilor concrete. Sincer, facem investitia pentru ca e bine sa o facem, dar cred ca vreti sa stiti daca avem si beneficii financiare. Ne asteptam la economii semnificative, intrucat avem un pret al energiei regenerabile fix, desi exista o diferenta mare intre acest pret si cel al energiei conventionale.
Dupa anunt, actiunile Apple au crescut cu 2%.

Achizitia Google, o continuare a investitiilor in energii regenerabile


Miercurea trecuta, reprezentantii Google au declarat ca au cumparat suficienta energie de la un producator de energie eoliana din Carolina de Nord pentru a alimenta centrul Google din California in proportie de 100%.

Ulterior, Sam Arons, Energy Strategist in cadrul Google, a declarat pentru Mercury News: Sam Arons, Energy Strategist in cadrul Google
Am facut aceasta investitie nu doar pentru ca energia regenerabila e importanta din perspectiva schimbarilor climatice, dar si pentru ca are sens din punctul de vedere al dezvoltarii afacerii. Aceasta acizitie protejeaza compania de scumpirile de pret din viitor.

Nu este insa pentru prima data cand Google investeste in energii regenerabile. Detalii despre proiectele sale din acest domeniu gasiti aici.

Investitia Volkswagen, insotita de un apel catre autoritati


Pe 23 ianuarie 2015, Volkswagen si BMW au anuntat ca vor semna un parteneriat cu ChargePoint, pentru constructia unor statii de incarcare a masinilor electrice de-a lungul coastelor de Est si de Vest ale Statelor Unite.

Pe 10 februarie, Volkswagen a anuntat si suma pe care o va investi in acest proiect. Este vorba despre 10 milioane de dolari. Proiectul va fi finalizat in 2016.

La evenimentul la care a facut anuntul, Jorg Sommer, Vicepresedintele VW America a cerut sustinerea autoritatilor pentru facilitarea trecerii catre energii curate in domeniul auto:, Jorg Sommer, Vicepresedintele VW America
Producatorii de masini au construit vehicule electrice care satisfac nevoile multor soferi. Insa, la investitiile pe care noi si alte companii le facem, trebuie sa raspunda si autoritatile, oferind sprijin financiar pentru dezvoltarea infrastructurii de reincarcare a vehiculelor electrice.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1699

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Achizitii responsabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro