RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


3 aplicatii inovatoare care combat schimbarile climatice

3 aplicatii inovatoare care combat schimbarile climatice

Aplicatiile ofera solutii pentru incurajarea folosirii energiei solare, evitarea unor pagube provocate de inundatii sau economisirea apei.

(05 aug 2014)

ESRI, companie americana de consultanta specializata in identificarea celor mai potrivite spatii geografice pentru implementarea unor proiecte sustenabile, a premiat recent cele mai creative si eficiente aplicatii care contribuie la combaterea schimbarilor climatice.

Aceste aplicatii au fost inscrise intr-o competitie special creata de ESRI, “Climate Resilience App Challenge”, competitie desfasurata in perioada martie-iunie 2014.

Va prezentam in continuare ideile clasate pe primele 3 locuri:

Sistem de evaluare a potentialul solar al unei cladiri


Echipa castigatoare este formata dintr-un grup de studenti de la Universitatea din Minnesota, dezvoltatori ai unei aplicatii care permite utilizatorului sa evalueze cat de potrivit este un anumit teritoriu pentru instalarea unor panouri solare.

Consumatorul casnic poate folosi datele din sistem, disponibile pentru statul Minnesota, pentru a determina potentialul solar al proprietatii lor. Distribuitorii de panouri solare le pot folosi pentru analizele pe care trebuie sa le faca inaintea instalarii, iar dezvoltatorii sau companiile energetice isi pot planifica investitiile in functie de aceste date.

Astfel, prin intermediul aplicatiei, initiatorii si-au propus sa incurajeze folosirea energiei solare in statul Minnesota. Aplicatia foloseste datele LiDAR (o tehnologie laser) colectate de autoritatile din Minnesota in perioada 2006-2012.

Puteti urmari in materialul video de mai jos o descriere tehnica a proiectului:
Aplicatie pentru avertismente in caz de inundatie


Pe locul al doilea s-a clasat o echipa din Colorado, care a propus o aplicatie capabila sa ii avertizeze pe proprietarii unei locuinte in cazul unui pericol de inundatie.

Aplicatia foloseste datele colectate de doua autoritati, “National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)” si “Federal Emergency Management Agency”, pentru a identifica exact zonele care risca sa fie inundate.

Apoi, trimite avertismente prin SMS persoanelor care locuiesc in apropiere. Astfel, populatia care nu are acces la internet sau la alte mijloace de comunicare se poate feri de pericol.

Aflati mai multe despre beneficiile unei astfel de tehnologii din materialul video de mai jos:

 


Aplicatie care calculeaza cantitatea de apa de ploaie reutilizabila in gospodarie


Ingrijorati de secetele care afecteaza intreaga planeta, o alta echipa a propus o aplicatie care ii incurajeaza pe utilizatori sa colecteze apa de ploaie de pe acoperis, pentru a o folosi ulterior in activitati curente, precum: cresterea plantelor, spalarea masinilor sau chiar in vasele de WC.

Initiatorii sustin ca apa colectata timp de un an de pe o casa de marime medie ar fi suficienta pentru a uda terenul din fata casei de 64 de ori, pentru a spala o masina de 200 de ori, pentru a uda un copac de 300 de ori sau pentru a trage apa la toaleta de peste 12.000 de ori.

Aplicatia foloseste cele mai recente date referitoare la vreme, le combina cu date despre suprafata acoperisului de pe care s-ar putea face colectarea apei si calculeaza apoi cantitatea de apa care ar putea fi economisita.

Puteti urmari in continuare o demonstratie a folosirii aplicatiei:
Puteti citi si despre alte aplicatii cu potential de a revolutiona combaterea schimbarilor climatice de pe site-ul www.esri.com.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2643

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Inovatie sociala | Produse responsabile | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro