RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


25 de companii, 1.000 de angajati si 84.000 de km pe bicicleta, in campania Bike2Work

25 de companii, 1.000 de angajati si 84.000 de km pe bicicleta, in campania Bike2Work

Aflati cum i-au determinat companiile pe angajatii lor sa se implice in campanie, dar si de ce e nevoie de astfel de initiative.

(07 iul 2015)

Asociatia Green Revolution a anuntat recent rezultatele campaniei Bike2Work, in cadrul careia i-a incurajat pe angajatii din Bucuresti sa mearga pe bibicleta la serviciu. In perioada 18 mai - 28 iunie, in jur de 1.000 de angajati au ales bicicleta ca mijloc de transport si au parcurs impreuna peste 84.000 de km.

Pentru a ajunge la acest rezultat, 25 de companii au promovat campania in randurile angajatilor. Printre acestea, s-au numarat: Raiffeisen Bank, Orange, Telekom, BRD, Ericsson, Oracle, Posta Romana si KFC.

Aflati cum au reusit cei din companii, ajutati de Green Revolution, sa ii determine pe angajati sa participe, dar si de ce este nevoie de astfel de initiative.  

In ce a constat campania Bike2Work


La finalul lunii martie 2015, Asociatia Green Revolution a invitat companiile sa isi incurajeze angajatii sa se implice in campanie, participand la o competitie organizata pentru ei. 25 de companii au raspuns apelului, informandu-si angajatii despre oportunitate.

Companiile care si-au implicat angajatii in campania Bike2Work


Angajatii lor s-au putut inscrie in concurs, alaturi de alti 2 colegi, pentru a incerca sa parcurga, impreuna, cel mai mare numar de kilometri. Odata inscrisi, s-au angajat sa mearga de cel putin 4 ori cu bicicleta pe durata campaniei.

Cativa dintre angajatii care s-au implicat in campania Bike2Work
Cativa dintre angajatii care s-au implicat in campania Bike2Work

Numarul de kilometri, viteza si durata traseelor parcurse au fost inregistrate cu ajutorul unei aplicatii, pe care utilizatorii o pot descarca gratuit din Google Play.  

Iata rezultatele obtinute de participantii la competitie:

Iata rezultatele obtinute de participantii la competitie:

Cel mai activ angajat a parcurs 1.263 de km, efectuand 63 de curse. Echipa cu cele mai bune performante a fost echipa Oracle. Cei 3 membri au parcurs impreuna 2.384 km, pe parcursul a 150 de trasee.

Companiile si angajatii cei mai implicati vor fi premiati de catre organizatori, in cadrul unei festivitati care va avea loc joi, 9 iulie 2015, incepand cu ora 18, la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau.

De ce s-au implicat companiile


Prin campania Bike2Work, Green Revolution si-a propus sa implice un numar cat mai mare de angajati in competitie, dar si sa determine companiile sa ia masuri pentru incurajarea mersului pe bicicleta. Dintre aceste masuri, amintim:
  • informarea angajatilor cu privire la avantajele folosirii bicicletei ca mijloc de transport alternativ;
  • amenajarea de parcari securizate pentru biciclete;
  • amenajarea unor vestiare si dusuri pentru angajatii care vin la serviciu cu bicicleta;
  • oferirea posibilitatii de a utiliza in mod gratuit biciclete puse la dispozitie de companie, prin intermediul unor programe de bike-sharing, precum “Biciclete cu cravata”;
  • participarea la evenimente prin care se promoveaza mersul pe bicicleta.

Ruxandra Voda, Director Comunicare TelekomTelekom a fost una dintre companiile care si-a incurajat angajatii sa participe. Ruxandra Voda, Director Comunicare, a explicat de ce s-a implicat compania:
Ne dorim colegi dornici sa schimbe lumea in care traiesc, inclusiv prin alegerea unei optiuni mai sanatoase de deplasare catre birou. In fiecare an, continuam sa implementam programe de mediu pentru toate operatiunile business-ului nostru, care ne ajuta sa imbunatatim mediul in care traim si muncim. In cadrul acestor programe, un rol important il ocupa initiativele interne pe care le desfasuram constant si prin care angajatii Telekom sprijina activ dezvoltarea durabila a mediului.

Beneficiile mersului pe bicicleta


Pe langa beneficiile pentru companii, Asociatia Green Revolution mai mentioneaza o serie de avantaje ale alegerii bicicletei ca vehicul alternativ, atat la nivel individual, cat si la nivelul societatii. Printre acestea, se numara:
  • reducerea emisiilor de dioxid de carbon, intr-un oras cu o concentratie de particule de aproape 4 ori mai mare decat obiectivul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS);
  • evitarea aglomeratiei, in conditiile in care, in Bucuresti, sunt inmatriculate peste 1 milion de autovehicule, la o populatie de mai putin de 2 milioane de locuitori;
  • economie de timp, din moment ce viteza medie a masinilor este de 10 km/h, pe cand cea a biciclistilor din campania Bike2Work a fost de 12 km/h;
  • economie de bani: aproximativ 50 de RON/ luna, doar la combustibil;
  • beneficii pentru sanatate, din moment ce mersul pe bicicleta pune in miscare atat muschii din partea inferioara a corpului, cat si pe cei ai abdomenului.
Desi competitia Bike2Work s-a incheiat, organizatorii ii invita pe angajati sa mearga in continuare pe bicicleta inspre si de la serviciu. Acestia pot folosi aplicatia iVelo si isi pot vedea rezultatele in timp real, pe site-ul bike2work.ro.

“Bike2Work” este o campanie initiata de Federatia Biciclistilor Europeni (ECF) si co-finantata de Uniunea Europeana. Aceasta se desfasoara in 11 state europene, respectiv: Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franta, Croatia, Malta si Bulgaria.

Puteti afla mai multe detalii despre aceasta de pe site sau de pe pagina de Facebook.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2174

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Sport

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro