RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


2 actiuni ample de voluntariat, desfasurate de Orange pana pe 14 noiembrie

2 actiuni ample de voluntariat, desfasurate de Orange pana pe 14 noiembrie

Aflati care sunt actiunile la care participa angajatii Orange si cum stimuleaza compania publicul larg sa i se alature.

(07 nov 2014)

Angajatii Orange Romania s-au implicat pe parcursul acestei saptamani la 2 actiuni de voluntariat din sfera digitalizarii informatiei si reciclarii. Este vorba despre convertirea in format digital a unor carti din fondul bibliotecilor de stat din Bucuresti si Cluj si realizarea unei campanii de reciclare de telefoane mobile.


Cele doua actiuni sunt organizate in cadrul  “Saptamanii Voluntariatului”, o initiativa a Grupului Orange care are loc anual, la nivel global.

Parteneriatul cu bibliotecile, o sansa la educatie pentru cei cu deficiente de vedere


In jur de 120 de angajati Orange din Bucuresti si Cluj-Napoca au participat in perioada 4-7 noiembrie 2014 la o actiune de digitalizare a unor carti din fondul Bibliotecii Nationale a Romaniei din Bucuresti si al Bibliotecii Judetene “Octavian Goga” din Cluj.

Cu ajutorul unor tehnologii puse la dispozitie de Fundatia Orange si alti parteneri, voluntarii au convertit cartile din format clasic in format electronic, pentru publicul larg, si in format audio, pentru persoanele cu dizabilitati de vedere.

Procesul de convertire este unul laborios: presupune scanarea fiecarei pagini a cartilor respectand anumite standarde de luminozitate, corectarea textelor redate pe ecrane si realizarea unor descrieri tehnice a cartilor (cu metadate de tipul: anul publicarii, numar de pagini, autor etc.).

Reprezentantii Bibliotecii Nationale au declarat ca, de obicei, nu pot face fata numarului de solicitari de carti in format audio venite de la persoane cu deficiente de vedere. Inainte de inceperea actiunii Orange, pe lista de asteptare erau 100 de titluri. Acestea sunt doar o parte dintre cartile transformate de voluntarii Orange.

Demersul companiei vine pe fondul unor statistici ingrijoratoare publicate de “European Disability Forum”. Acestea spun ca, in tarile in curs de dezvoltare, procentul cartilor disponibile in formate pentru nevazatori nu depaseste 1% din totalul cartilor publicate.

Reciclarea telefoanelor, mai mult decat un simplu demers ecologic


Pana pe 14 noiembrie, voluntarii Orange si-au propus sa recicleze peste 1.000 de telefoane mobile vechi. Pentru fiecare telefon colectat, compania va dona 3 euro catre Youth Bank, un program al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC).

Prin YouthBank, ARC ofera tinerilor oportunitati de voluntariat si de dezvoltare personala si ii incurajeaza astfel sa isi dezvolte spiritul civic si sa devina cetateni responsabili. Programul functioneaza inca din 2006 in Cluj-Napoca si s-a extins treptat in alte 14 orase ale tarii.

Implicarea in actiunile Orange, incurajata in mediul online


Pentru a asigura succesul celor doua actiuni, Orange a invitat publicul larg sa i se alature. Astfel, pana pe 14 noiembrie, oricine poate participa la digitalizarea cartilor in una dintre cele 2 biblioteci sau poate dona telefoane vechi la orice Orange shop din tara.

Apelul companiei a fost preluat de diverse publicatii din mediul online, iar unii bloggeri s-au implicat activ in promovarea actiunilor.
Andrei Cismaru, de exemplu, si-a invitat cititorii sa participe la scanarea cartilor si a acordat premii primilor 3 cititori care au recunoscut o pagina din cartea “1984” a lui Geroge Orwell.

articolul publicat pe blogul lui Andrei Cismaru


Un alt sustinator, de data aceasta a actiunii de reciclare a telefoanelor, este bloggerul Toma Nicolau. Acesta s-a oferit sa trimita un curier care sa ridice telefoanele vechi direct de la casele cititorilor sai, ca apoi el sa le predea personal la un Orange shop.

articolul publicat pe blogul lui Toma Nicolau


Conform reprezentantilor Orange, cele 2 actiuni se inscriu in directiile de CSR deja consacrate: implicarea in comunitate, incluziunea digitala si protectia mediului.

Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange Romania, a declarat:
Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange Romania
Am lansat primul program de voluntariat intern la Orange in urma cu 12 ani. De atunci, mii de angajati Orange s-au implicat in proiecte comunitare si, de la an la an, ne-am propus initiative mai indraznete. Anul acesta, in Saptamana Voluntariatului, am ales sa ne concentram pe doua proiecte strans legate de initiativele de digitalizare ale Orange si speram sa ni se alature si alti membri ai comunitatii.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2646

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Voluntariat | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro