RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Site-uri utile

Institutii internationale care se implica in sustinerea CSR

United Nations Global Compact


Global Compact este o retea formata din agentii ale Natiunilor Unite, companii, organizatii sindicale, organizatii de afaceri, organizatii academice, organizatii ale societatii civile, institutii guvernamentale/administrative. Pe site gasesti informatii despre obiectivele, actiunile si organizatiile membre ale Global Compact.

Organisation for Economic Co-Operation and Development


Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a fost creata ca un omolog economic al NATO si are misiunea de a ajuta statele sa atinga dezvoltarea durabila pe plan economic. Pe site poti gasi: recomandari ale OECD pentru companii, date statistice comparative privind mediul economic si social din peste 30 de tari, studii efectuate in tarile membre OECD.

Portalul Uniunii Europene


Pe site-ul oficial al Uniunii Europene gasesti informatii despre politicile UE privind CSR, recomandarile pentru companii, exemple de initiative CSR in tarile membre. Responsabilitatea Sociala a companiilor este tratata in sectiunile speciale ale Directoratelor: Employment and Social Affairs, Enterprise and Industry.

Surse de informatii privind CSR

CSR Quest

CSR Quest


CSR Quest urmareste popularizarea si clarificarea conceptului de CSR. Proiectul este coordonat de Universitatea de Economie si Afaceri din Atena.

CSRwire


CSRwire este o sursa importanta de informatii, articole, comunicate si rapoarte CSR. In sectiunea de Resurse gasesti informatii generale despre CSR, un director online cu organizatii de specialitate si profiluri de companii responsabile. De asemenea ai acces la rapoarte emise de companii sau elaborate independent pentru a studia tendintele globale in CSR.

Organizatii internationale de CSR

CSR Europe


CSR Europe este o retea de peste 60 de companii multinationale care sustin responsabilitatea sociala. Misiunea organizatiei este de a ajuta companiile sa integreze CSR in modul in care isi desfasoara activitatea. Publicatiile puse la dispozitie de CSR Europe acopera teme precum marketingul legat de o cauza sau raportarea CSR.

Business for social responsability


BSR este o organizatie globala care ajuta companiile membre sa se dezvolte, respectand valorile etice, oamenii, comunitatile si mediul. Site-ul are o sectiune ampla de resurse, unde gasesti informatii si ghiduri CSR, resurse detaliate privind mediul inconjurator, drepturile omului si investitiile in comunitate.

International Business Leaders Forum


Obiectivul IBLF este sa ajute companiile sa se dezvolte alaturi de comunitatile in care activeaza, prin colaborare cu stakeholderii si guvernele locale. Pe site gasesti un director de studii de caz si o serie de publicatii care iti arata cum poate aborda o companie diverse probleme ale comunitatii.

The World Business Council for Sustainable Development


World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) reuneste 180 de companii internationale intr-un efort de a sustine dezvoltarea durabila. Pe site gasesti un director de studii de caz si o sectiune de resurse pe teme de interes global precum mediul, sanatatea sau educatia. Te poti abona la unul dintre cele 7 newsletter-e pe domenii legate de dezvoltarea durabila.

Raportare

Global Reporting Initiative


GRI urmareste sa popularizeze si sa standardizeze la nivel global raportarea tripartita a companiilor. Pentru a atinge acest obiectiv, GRI elaboreaza reguli de raportare si indicatori comuni. Impreuna, aceste directii recomandate formeaza Sustainability Reporting Framework. In prezent, peste 1000 de organizatii din 60 de tari folosesc GRI Sustainability Reporting Framework pentru a-si construi rapoartele.

Corporate Register


Corporate Register este cel mai mare director online de rapoarte non-financiare ale companiilor. Prin corporateregister.com poti analiza structura si forma rapoartelor de CSR elaborate de peste 11 000 de companii, incepand cu 1990.

AccountAbility


AccountAbility este un institut international care elaboreaza instrumente si standarde de raportare pentru companii. Prin site, AccountAbility iti pune la dispozitie studii efectuate incepand cu 1998 si recomandari pentru dezvoltarea companiei intr-o maniera responsabila.

International Sustainability Reporting


Lansat in 1997, acesta este primul site dedicat raportarii CSR. In sectiunea de resurse gasesti articole, rapoarte si recomandari formulate de institutii internationale pentru integrarea CSR in strategia de actiune a companiilor.

Site-uri din Romania

Asociatia pentru relatii comunicare

ARC Romania


Asociatia pentru Relatii Comunitare contribuie la mobilizarea resurselor financiare locale in beneficiul comunitatii. In acest sens, ARC construieste relatii mai bune intre organizatii non-profit, companii si cetateni.

CSR Romania

CSR Romania


CSR Romania este o initiativa a fundatiei Forum for International Communications si a Centrului de Sustenabilitate si Excelenta (CSE). Aici gasesti: articole, stiri, evenimente si studii de caz pe teme de responsabilitate sociala corporativa.

 
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro