Responsabilitate Sociala - CSR in Romania
RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

GDF SUEZ

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro

Va recomandam:


Energie pentru fapte bune


Ghid CSR

Ce este CSR (in viziunea institutiilor internationale)
CSR (Corporate Social Responsibility) este o conceptie referitoare la contributia pe care trebuie sa o aiba companiile la dezvoltarea societatii moderne. Deoarece adoptarea principiilor de CSR de catre companii serveste obiectivelor de dezvoltare durabila, statele si institutiile internationale au elaborat o serie de standarde pentru a defini ce inseamna un “comportament corporativ dezirabil”. Afla care sunt recomandarile emise de Natiunile Unite, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Beneficiile programelor de CSR
Se spune ca a face bine trebuie sa fie o satisfactie in sine. Suntem de acord. Insa vrem sa ne asiguram ca pana si cei mai pragmatici manageri sau comunicatori inteleg care sunt beneficiile pe care le-ar obtine daca ar face macar putin mai mult bine pentru societatea in care functioneaza. Afla de ce programele de CSR pot sa fie un atu competitiv semnificativ pentru compania ta.

Tipurile de programe de CSR


Programele de CSR pot fi impartite diferit conform mai multor tipologii. Din perspectiva unui comunicator, cea mai utila credem ca este tipologia realizata de Philip Kotler si Nancy Lee in cartea “Corporate Social Responsibility: Doing the Most Good for Your Company and Your Cause”. Afla detalii despre fiecare program, care sunt beneficiile lui specifice si cand ar trebui sa-l aplice compania ta.

Alte resurse


Site-uri utile
Institutii internationale implicate in sustinerea CSR, directoare de rapoarte corporate, alte resurse de specialitate.

Aboneaza-te la Newsletter-ul ResponsabilitateSociala.ro
Pe site publicam periodic stiri despre CSR, articole scrise de specialisti, studii de caz sau profiluri de companii. Asigura-te ca esti la curent cu noutatile.

Participa pe Grupul de discutii “Relatii Publice Nonprofit”
Intra in dialog cu noi, cu alti comunicatori, cu reprezentanti ai ONG-urilor sau ai mass-media, pe teme care tin de CSR.
 
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.