RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Ghid CSR

Introducere in CSR

  • Ce este CSR (Responsabilitatea Sociala a Companiilor)

    CSR (eng. "Corporate Social Responsibility") este o conceptie referitoare la contributia pe care trebuie sa o aiba companiile la dezvoltarea societatii moderne. Deoarece adoptarea principiilor de CSR de catre companii serveste obiectivelor de dezvoltare durabila, statele si institutiile internationale au elaborat o serie de standarde pentru a defini ce inseamna un “comportament corporativ responsabill”. Afla care sunt definitiile si standardele referitoare CSR publicate de Uniunea Europeana, ISO, Natiunile Unite sau Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

  • Beneficiile programelor de CSR

    Se spune ca a face bine trebuie sa fie o satisfactie in sine. Suntem de acord. Insa vrem sa ne asiguram ca pana si cei mai pragmatici manageri sau comunicatori inteleg care sunt beneficiile pe care le-ar obtine daca ar face macar putin mai mult bine pentru societatea in care functioneaza. Afla de ce programele de CSR pot sa fie un avantaj competitiv pentru orice companie sau brand.

Tipuri de programe de CSR


Initiativele de CSR au fost impartite de-a lungul timpului in numeroase categorii. Din perspectiva mediului de afaceri din Romania, noi credem ca tipologia cea mai utila este cea realizata de Philip Kotler si Nancy Lee in cartea “Corporate Social Responsibility: Doing the Most Good for Your Company and Your Cause”. Afla despre fiecare categorie de initiative CSR, ce beneficii specifice are fiecare si cand este oportun pentru o companie sa apeleze la astfel de initiative de CSR:

Alte resurse despre CSR

  • Site-uri utile: institutii internationale implicate in sustinerea CSR, directoare cu rapoarte de CSR, alte resurse de specialitate.

  • Aboneaza-te la Newsletter-ul ResponsabilitateSociala.ro: echipa noastra publica periodic stiri despre programe sau initiative de CSR din Romania sau strainatate, editoriale sau interviuri cu specialisti de marca din comunitatea de CSR, studii de caz, profiluri ale companiilor din Romania din care le poti intelege strategia de CSR si cum au contribuit pana acum la dezvoltarea economica si sociala a tarii noastre. Asigura-te ca esti la curent cu noutatile!
 
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro