RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Romani anonimi si idei care inspira

Raluca Fiser Presedinta Green Revolution evalueaza ideile inscrise intr-o campanie derulata de Philips pentru copiii din Romania si care poate fi luata drept contra-exemplu pentru negativismul cotidian.

de Raluca Fiser
Presedinte - Green Revolution

O sa fie greu, greu de tot sa aleaga o idee. Poate ca nu se asteptau la asta, si ma refer la oamenii de la Philips care au inceput campania www.ideideviitor.ro. Poate ca nu se asteptau ca un numar asa mare de oameni sa intre si sa-si lase ideile pe pagina lor. Si ce idei!?! Nu credeam ca o sa vad atatea idei spectaculoase, frumoase, creative si in mod special surprinzatoare.
 
Experienta ne omoara entuziasmul si ne face sa alegem “worst-case scenario”. Si, fara entuziasm si cu gandul ca tot ce se poate intampla rau ni se va intampla si noua atunci cand vrem sa facem ceva nou, devenim imobili si blazati.

Afisele campaniei Idei de viitor a Philips Romania

Dar, in cazul acesta, cine sunt toti cei care au scris? Cine sunt oamenii care si-au imaginat o lume un pic mai buna pentru ei si copiii lor? Cine sunt oamenii care, chiar si in conditiile in care stiu ca ei personal nu vor avea ceva de castigat, dintr-un anonimat lipsit de mercantilism, se moblizeaza si contribuie la construirea unui viitor mai bun?
 
Vreau sa-i cunosc si eu. Vreau sa stau intr-o dupa-amiaza torida de vara, la o terasa cocheta din Bucuresti, sa le ascult povestile. Sa-mi spuna ce viseaza si ce isi doresc, sa ma poarte cu vorbele lor prin universul construit de ei, sa ma molipsesc de entuziasmul si de altruismul lor. Si vreau sa cred ca si eu, prin puterile mele, pot sa transform viata lor intr-o calatorie mai fericita. Vreau sa-i pot ajuta, asa cum ei ma ajuta acum sa inteleg ca, in societatea noastra divizata de neajunsuri, exista inca speranta si oameni frumosi.
 
Pentru mine, cine va castiga competitia e mai putin important. Care vor fi ideile transformate de Philips in realitate - din nou - conteaza mai putin. Pentru mine conteaza doar numarul celor care participa. Pentru ca fiecare idee inscrisa apartine unui om frumos, unui roman care ma face sa ma simt mandra, care ma face sa inteleg ca Romania are un viitor.
 
Nu pot face multe, nu pot sa gasesc solutii pentru toate lucrurile pe care le-as dori schimbate. Dar ii pot aplauda din toata inima mea pe cei care iubesc si cred in Romania buna.
 
Mai aveti cateva zile in care sa va inscrieti ideile in competitie pe www.ideideviitor.ro, sa scrieti ce ati dori sa vedeti transformat in realitate.  Continuati sa sperati si nu va lasati prada comoditatii si deziluziilor. E doar o competitie, dar participarea voastra inseamna mult mai mult decat ati crede.
 
Am fost si voi fi alaturi de astfel de intiative de la inceput si pana la sfarsit si abia astept sa-i cunosc pe  o parte dintre oamenii frumosi care au scris pe www.ideideviitor.ro.


2938


Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Campanii sociale | Educatie


Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.