RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Resurse tehnologice gratuite, la dispozitia ONG-urilor

Steliana Moraru Aflati de la coordonatoarea comunitatii TechSoup despre cum pot obtine organizatiile neguvernamentale programe software sau acces la traininguri periodice pe teme de tehnologie, in mod gratuit.

de Steliana Moraru
Partner Manager - TechSoup Romania

Tehnologia isi pune amprenta din ce in ce mai mult asupra modului in care comunicam, interactionam, lucram, livram si masuram rezultatele activitatilor noastre. Utilizata in mod eficient, ne poate aduce mai aproape de ceea ce isi doresc donatorii nostri, echipa de voluntari cu care lucram sau comunitatea pe care o deservim.

Cele mai noi programe sau aplicatii care sa ne ajute sa prioritizam activitatile zilnice, conectarea rapida cu colegii si partenerii aflati la distanta, posibilitatea de a utiliza canale diferite de comunicare pentru a ajunge la beneficiarii programelor noastre, precum si capacitatea de a integra in strategia de comunicare si fundraising instrumente tehnologice similare cu cele ale audientei noastre sunt doar o parte dintre programele si echipamentele IT pe care le putem utiliza in organizatiile neguvernamentale pentru a ne indeplini misiunea.

De ce este important sa fim conectati la tehnologii noi


Tehnologia nu se rezuma doar la prezenta pe retelele sociale, detinerea unui smartphone sau utilizarea unei aplicatii. Tehnologia este un cumul de instrumente care ajuta organizatiile sa ofere o experienta de lucru si de interactiune integrata cu toate partile cu care colaboram direct sau indirect, dar si programe care maximizeaza impactul misiunii noastre in domeniul in care activam.
tehnologie
Cu totii simtim ca tehnologia ne-a schimbat deja si ne va schimba si mai mult perceptia asupra modului in care ne raportam la ce facem, cat si a modului in care ceilalti se raporteaza la ceea ce realizam noi. Astfel, atunci cand vorbim despre tehnologie pentru ONG-uri, o putem privi din doua directii: pe de o parte ca eficientizare a muncii noastre si a colaborarii intre membrii echipei, pe de alta parte - ca crestere a impactului asupra celor care interactioneaza cu activitatile noastre.

Privind in birouri, ne dam seama ca accesul la tehnologie ne ajuta sa ne organizam mai bine, sa comunicam mai eficient, sa facem economii la bugetele noastre, sa fim mai bine conectati cu toti colegii nostri si sa avem acces rapid la documente si materiale de oriunde exista o conexiune la Internet. In fond, instrumentele tehnologice ne ajuta sa gasim timp si resurse mai multe pentru a le investi in ceea ce facem si in oamenii pentru care lucram.

Cum pot ONG-urilor sa fie la curent cu lumea tehnologiei


Unul dintre raspunsuri ar putea fi prin inscrierea in comunitatea TechSoup Romania.

TechSoup este o organizatie neguvernamentala care ofera ONG-urilor, in mod gratuit, resurse de software, dar si evenimente online si offline periodice.

La nivel global, reteaua din care face parte TechSoup Romania deruleaza programe in 90 de tari, are 542.000 de organizatii neguvernamentale ca beneficiari si colaboreaza cu peste 90 de companii donatoare din domeniul IT&C.

In Romania, asociatia Techsoup si-a inceput activitatea in 2009. Pana in prezent, prin intermediul programului de donatii, peste 900 de organizatii neguvernamentale au beneficiat de produse oferite de 4 companii care fac donatii in Romania (Adobe, Bitdefender, Cisco si Microsoft), traininguri si evenimente periodice, dar si materiale video si articole pe teme punctuale de tehnologie.
Logo TechSoup Romania
Pana in acest moment, TechSoup a ajutat organizatiile din Romania sa economiseasca peste 1,8 milioane USD pentru programe software. Pentru mai multe detalii despre activitatea si rezultatele TechSoup Romania, puteti accesa raportul anual pe anul 2013.

Ce trebuie sa faca ONG-urile pentru a avea acces la resurse tehnologice gratuite


ONG-urile care doresc sa se inscrie in comunitatea TechSoup trebuie sa acceseze site-ul www.techsoup.ro, sa isi creeze un cont individual de utilizator, iar apoi sa adauge organizatia pe care o reprezinta. Acest lucru presupune completarea unui formular, care include o sectiune cu privire la  informatii despre organizatie si activitatea pe care o deruleaza, cat si o sectiune destinata incarcarii actelor de infiintare ale organizatiei (Statut, Certificat fiscal, certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor). Echipa TechSoup va verifica informatiile furnizate si le va trece prin filtrul criteriilor de eligibilitate proprii, cat si ale partenerilor donatori.

Adaptand si adjustand tehnologia pe care o utilizeaza, ONG-urile pot invata despre cum programele lor pot schimba comunitatea, despre cum interactioneaza donatorii cu ei si ce asteptari au, cum ii percep beneficiarii si cum pot atrage resursele de care au nevoie, facand in acelasi timp economii importante, pe care le pot redirectiona catre sustinerea programelor.

4141

Biografie Steliana Moraru

Steliana Moraru este Partner Manager in cadrul TechSoup Romania, coordonand “Programul de donatii software si hardware” si comunitatea de organizatii inscrise in program.

Are o experienta profesionala de 6 ani in sectorul neguvernamental, atat in cadrul unor proiecte nationale, cat si internationale. A dezvoltat numeroase programe pentru societatea civila, dar si programe de responsabilitate sociala si tehnologie pentru organizatii non-profit.

De asemenea, este doctorand in Stiintele Comunicarii la Scoala Doctorala SNSPA si realizator al emisiunii radio „Lume Buna”  de pe Radio Lynx, o productie care promoveaza organizatiile neguvernamentale si oamenii implicati in comunitate.

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari | Proiecte ONG | Fundraising | Cursuri


Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro