RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Cum sustine BCR sectorul ONG prin produse si proiecte dedicate?

Ionut Stanimir Directorul de Comunicare al BCR a explicat in cadrul European CSR Lessons 2013 legatura dintre obiectivele de business ale bancii si investitiile pe care le face in dezvoltarea sectorului ONG. Tot el a prezentat cel mai recent proiect adresat ONG-urilor, platforma de donatii online fara comision, "Bursa Binelui”.

de Ionut Stanimir
Director de Comunicare - BCR

BCR a prezentat, in cadrul European CSR Lessons, platforma de donatii online pentru ONG-uri, numita "Bursa Binelui".

Prezentare Ionut Stanimir in cadrul European CSR Lessons Ionut Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR, a explicat de ce a ales cea mai mare banca din Romania sa sprijine reteaua de organizatii neguvernamentale din Romania : "Putem vedea cat este de important micro-sistemul de ONG-uri din tara, pentru ca realizeaza o schimbare  culturala si de abordare in tot ceea ce inseamna capitalul social in Romania. Toate proiectele pe care le vedem si care sunt premiate la numeroase Gale au un rol foarte important, deoarece ele elimina oportunistii".

In ceea ce priveste legatura dintre dezvoltarea capitalului social, respectiv frecventa relatiilor sociale pe care o societate o dezvolta, si activitatea bancii, Ionut Stanimir a adaugat: "Exista studii care demonstreaza cum capitalul social e corelat cu o proportie mai mica a oamenilor care isi tin banii la saltea si o proportie mai mare a celor care apeleaza la credit institutionalizat. Acest lucru e foarte important pentru BCR."

Puteti urmari mai jos intreaga prezentare a lui Ionut Stanimir despre implicarea BCR in comunitate si despre proiectul "Bursa Binelui":Platforma "Bursa Binelui" a fost lansata in decembrie anul trecut de catre BCR, in parteneriat cu EuroPayments Services, cu scopul de a crea un instrument de incredere prin care oamenii sa poata face donatii online catre organizatiile neguvernamentale din Romania, fara comision. Prin acesta sunt incurajati si donatorii care vor sa participe cu sume mici.

Proiectul s-a dezvoltat pe parcurs, astfel ca, pana in prezent, pe platforma s-au inregistrat 158 de ONG-uri care au inscrise 99 de proiecte active. Acestea au primit donatii cu sume intre 5 lei si 1.000 de lei.

Competitia In cadrul proiectului, banca desfasoara si o competitie pentru cele mai active organizatii de pe platforma, numita "Campionatul de Bine ". In cadrul acesteia, pentru organizatiile care reusesc sa stranga cele mai mari sume de la cei mai multi donatori, banca va dubla sumele stranse si le va promova. In plus, membrii organizatiilor vor putea participa la programe de leadership si dezvoltare personala.

De asemenea, pentru a ajuta ONG-urile sa-si creasca performantele in fundraising, BCR a organizat o serie de traininguri de specialitate, la care au participat 50 de organizatii.
 

Produse BCR dedicate ONG-urilor


Un produs responsabil dezvoltat de banca in 2009 este Pachetul pentru ONG-uri si Asociatii, unde costurile de folosire a unui cont curent sunt zero. (Vezi detalii aici. )

Un alt proiect BCR, lansat in urma cu 2 ani este "Finantarea afacerilor sociale" care are, in prezent, primele rezultate. De exemplu, recent, la Iasi, Fundatia "Alaturi de Voi" a inaugurat un centru de arhivare care angajeaza oameni cu dizabilitati, dezvoltat cu un credit cu dobanda zero de la BCR. Faza pilot a proiectului de finantare a afacerilor sociale s-a incheiat, urmand ca in urma evaluarii rezultatelor, BCR sa decida reluarea sa.


5177

Biografie Ionut Stanimir

Ionut Stanimir este Directorul de Comunicare al Bancii Comerciale Romane (BCR), grup financiar lider in Romania. In trecut, a fost responsabil de comunicarea externa a BCR in cadrul Erste Group Corporate Communnication in Viena.

Inainte de a lucra in cadrul BCR, Ionut Stanimir a fost consultant pe comunicare si planificare strategica la o firma de consultanta in PR din Bucuresti. Ionut Stanimir a absolvit Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Stiinte Politice, iar in 2011 a fost membru al Romanian Young Leaders Program, in cadrul Institutului Aspen.

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Fundraising | Produse responsabile


Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro