RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Despre noi

ResponsabilitateSociala.ro este primul portal de CSR din Romania, infiintat in aprilie 2006, cu scopul de a convinge si de a ajuta companiile din tara noastra sa investeasca in dezvoltarea societatii si a comunitatilor in care sunt prezente.

In timp, activitatile derulate sub brandul ResponsabilitateSociala.ro s-au diversificat, acestea fiind integrate la ora actuala in cadrul unui Program, care include mai multe canale de comunicare, dar si numeroase evenimente de specialitate (precum conferintele "European CSR Lessons", "Gala Companiilor Responsabile" sau diverse training-uri sau seminarii adresate comunitatii de CSR). Afla cum ne poti contacta.

Activitatile din cadrul cadrul Programului sunt derulate cu sprijinul mai multor companii-lider in domeniul CSR din Romania, dar si al altor tipuri de organizatii care cred in scopul nostru. Afla cine sunt partenerii nostri.

Cui ne adresam?


Publicul nostru este format in principal din:
  • Profesionisti din companii care coordoneaza sau sunt implicati in implementarea strategiei de CSR;
  • Agentii sau consultanti independenti care ajuta companiile sa dezvolte sau sa comunice initiative de CSR;
  • ONG-uri care colaboreaza cu parteneri din sectorul de afaceri pentru a derula proiecte de implicare sociala;
  • Jurnalisti, bloggeri si alti lideri de opinie interesati de initiativele de CSR din tara noastra sau care vor sa contribuie la raspandirea acestor practici in randurile cat mai multor companii.

Ce vei gasi pe ResponsabilitateSociala.ro?

  • Resurse pentru a maximiza rezultatele investitiei in CSR
Dincolo de argumentele etice, investitia in CSR a devenit un avantaj competitiv major. De aceea, publicam periodic cele mai relevante cercetari sau studii de caz care vorbesc despre beneficiile economice ale unei astfel de investitii.

Adoptarea practicilor de CSR va creste pe masura ce companiile vor intelege importanta acestora pentru atingerea obiectivelor de afaceri. De aceea, am sintetizat recomandarile expertilor in marketing si ale institutiilor de profil, intr-un Ghid de CSR. Fara a fi complet, el se va imbunatati in timp, pe baza feedback-ului oferit de piata locala si a evolutiilor internationale.
  • Informatii despre initiativele de CSR din Romania
Sectorului de afaceri ii este specifica emulatia. De aceea, avem un catalog de companii si studii de caz care iti ofera o imagine cat mai corecta a domeniului CSR din Romania. Pe de o parte el te ajuta sa recunosti cele mai valoroase initiative, iar pe de alta parte va genera aparitia altor initiative, care vor incerca sa le depaseasca.

De asemenea, sectiunea de stiri a site-ului iti ofera informatii la zi despre actiunile de CSR ale companiilor, despre evenimentele importante din domeniu sau despre tendintele internationale.
  • Un forum de dezbatere pentru profesionisti si lideri de opinie
Pentru a avea mai multe companii responsabile in Romania e nevoie in primul rand de o dezbatere publica vie. De aceea, ii invitam pe unii dintre cei mai cunoscuti practicieni sau lideri de opinie sa ne impartaseasca, in sectiunea Articole, ideile lor despre modul in care se face sau ar trebui sa se faca CSR in tara noastra.

Coordonarea si administrarea Programului


Gestionarea Programului ResponsabilitateSociala.ro este realizata de Asociatia Ethos.

Asociatia Ethos are o experienta de peste 15 ani in domenii precum: analiza si comunicarea de CSR, dezvoltarea strategiilor de comunicare corporate online, organizarea de evenimente de anvergura, adresate comunitatii de comunicare sau de CSR ("European CSR Lessons" 2011-2013, "Olimpiadele Comunicarii" 2001-2009, "Gala Societatii Civile" 2003-2005, "Festivalul de comunicare digitala Internetics" 2004-2005 etc.)
 
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro