RSS LinkedIn
Bugete implicare in comunitate
  • 2006: 150.000 Euro
  • 2005: 80.000 Euro
  • 2004: 80.000 Euro
Contact de presa
Laurentiu Nita, Free Communication
Email: laurentiu.nita@freecomm.ro
Telefon: 021 207 47 40

Studii de caz ale Zentiva

Zentiva, profil CSR

Despre Zentiva Profil actualizat la data de 22 feb 2008

Grupul Zentiva este unul din liderii industriei farmaceutice din Europa Centrala si de Est. Reprezentanta Zentiva in Romania s-a infiintat in anul 2000 (pe atunci Leciva). La sfarsitul anului 2005, compania a achizitionat  Sicomed, prin una din cele mai mari tranzactii de pe piata de profil.

Compania este specializata in dezvoltarea, producerea si comercializarea de produse generice. Portofoliul actual al grupului contine circa 270 de produse in 500 de forme farmaceutice de prezentare si acopera o gama larga de arii terapeutice.

In Romania, compania produce si comercializeaza produse farmaceutice, in special pe segmentele: cardiologie, durere, gastroenterologie, urologie, OTC.

Filosofia de CSR a Zentiva:

Misiunea grupului farmaceutic Zentiva este de a contribui la extinderea si imbunatatirea accesului la tratamente moderne in cadrul sistemului de asistenta primara. De aceea, colaboram cu medici specialisti, precum si cu farmacisti, care, impreuna, constituie prima si cea mai importanta veriga a sistemului de sanatate, deservind mai mult de 80% din populatia fiecarei tari. Intelegem nevoile profesionistilor care activeaza in cadrul sistemului de sanatate si in mod special pe cele ale doctorilor si ale farmacistilor. De asemenea, intelegem asteptarile pacientilor si suntem hotarati sa venim in intampinarea acestora.

Jiří Michal - Director Executiv al Grupului, Zentiva


Politica de CSR a Zentiva:


Un element important al culturii Zentiva este angajamentul companiei luat fata de comunitate. Astfel, pe toate pietele pe care activeaza, Zentiva este un partener social activ si de incredere, initiind sau sustinand programe de implicare sociala, investind in construirea unei comunitati deschise si armonioase.

Prin programe proprii si prin parteneriate, Zentiva Romania se implica activ in domenii precum cultura, educatie, sport si in sustinerea categoriilor sociale defavorizate.

Cultura

Sanatatea nu se traduce doar printr-o stare fizica buna, ci si prin bunastare spirituala. De aceea, contribuim la dezvoltarea culturii pe plan local.

Urmarind aceasta directie, Zentiva a devenit in 2007 "Partener al Culturii in Romania", prin participarea in calitate de partener principal la cele mai importante evenimente culturale ale anului: "Sibiu – Capitala Culturala Europeana in 2007" (deruland o campania de comunicare atat externa cat si interna, pe durata intregului an) si Festivalul International "George Enescu".

Educatie

Tinerii reprezinta resursa cea mai de valoare a unei comunitati. Pornind de la acest principiu, Zentiva se implica activ in proiecte propuse de asociatii studentesti sau alte asociatii de tineri profesionisti.

In 2007, Zentiva a luat parte sau a initiat o serie de proiecte cu impact pentru studenti, in special din domeniul farma si medical (dar nu numai):
Social

Pentru o companie farmaceutica, oamenii sunt cei mai importanti. Zentiva se implica intotdeauna in proiecte de dezvoltare sau reconstruire a comunitatilor locale sau contribuie la imbunatatirea vietii unor categorii sociale defavorizate (pensionari, orfani, bolnavi, persoane cu venituri modeste etc.).

Pe parcursul anului 2007, Zentiva a donat medicamente categoriilor sociale defavorizate in valoare totala de peste 2.5 mil. RON. Organizatiile partenere in aceste actiuni au fost:

Mai multe detalii despre Zentiva gasesti pe site-ul companiei: www.zentiva.ro/

Cauze sociale in care se implica Zentiva:

Studii de caz CSR ale Zentiva:

17219
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro