RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2008: 80.000 Euro
  • 2007: 36.500 Euro
  • 2006: 40.000 Euro
  • 2005: 56.000 Euro

Western Union Romania, profil CSR

Despre Western Union Romania Profil actualizat la data de 17 sep 2009

The Western Union Company (NYSE: WU) este liderul global in domeniul transferurilor de bani. Impreuna cu organizatiile sale afiliate, Orlandi Valuta, Vigo si Pago Facil, Western Union ofera modalitati rapide, fiabile si usoare de a trimite sau primi bani in destinatii din intreaga lume, de a realiza plati si de a achizitiona ordine de plata. Western Union are peste 385.000 de locatii ale agentilor, care acopera peste 200 de tari si teritorii. Renumita pentru activitatea sa de pionierat in domeniul serviciilor de comunicatii prin telegraf, compania Western Union exista inca din anul 1851.

In Romania, serviciul de transfer de bani Western Union este disponibil in peste 5.000 de locatii ale agentilor, prin: Angelo Costa Romania Group SRL, Banca Romaneasca Membra a Grupului National Bank of Greece, Banca Transilvania, Bancpost, BRD – Groupe Société Générale, Credit Europe Bank, Posta Romana si Raiffeisen Bank.

Fundatia Western Union este organizatia caritabila a companiei Western Union care sustine initiative filantropice in intreaga lume. Inca de la infiintare, din decembrie 2000, Fundatia Western Union, in colaborare cu agentii si angajatii Western Union, a donat peste 55 milioane de dolari organizatiilor non-profit din peste 100 de tari si teritorii.

Filosofia de CSR a Western Union Romania:

Credem ca implicarea companiilor private in proiecte de responsabilitate sociala este importanta pentru societate si consideram ca este o datorie morala sa gasim o cale prin care zona de business sa raspunda activ si concret nevoilor comunitatii in care functioneaza.

Credem ca implicarea noastra in viata comunitatii in care ne desfasuram activitatea ar trebui sa faca parte din initiativele companiei Western Union dar si din preocuparile angajatilor si colegilor nostri.

Alexandru Badulescu - Country Director Romania si Bulgaria, Western Union Romania


Politica de CSR a Western Union Romania:


Initiativele de responsabilitate sociala corporativa ale Western Union Romania se desfasoara prin intermediul Fundatiei Western Union. Din anul 2004 si pana in prezent, Fundatia Western Union  a acordat finantari de peste 268.400 USD pentru proiecte sociale romanesti.

Fundatia Western Union a fost infiintata de Western Union in decembrie 2000. Misiunea Fundatiei este de a sustine programe transnationale din domeniile educatiei si serviciilor sociale, care contribuie la consolidarea si imbunatatirea vietii oamenilor, a familiilor si comunitatilor aflate in dificultate. Activitatea Fundatiei Western Union se axeaza pe acordarea de granturi, donatii si ajutor pentru zonele afectate de dezastre.

In perioada 2005-2006, Fundatia Western Union a finantat cu 93.400 USD programe sociale din Romania adresate unor nevoi diverse - de la asistenta de urgenta pentru comunitatile afectate de inundatii, la finantari pentru proiecte sociale derulate de organizatii neguvernamentale.

Proiecte finantate:
In perioada august 2006 - iulie 2007, Fundatia Western Union a acordat o finantare in valoare de 50 000 USD pentru sustinerea activitatilor caritabile si educative destinate copiilor fara suport familial si familiilor vulnerabile din judetul Brasov.

In 2008, Fundatia Western Union a lansat programului social “Lumea noastra, familia noastra”, care se desfasoara pe parcursul a cinci ani, cu un buget pentru finantari de 50 de milioane de dolari la nivel global.  Scopul programului este sa faciliteze dezvoltarea economica globala, sa ajute migrantii sa pastreze legatura cu familiile lor si sa depaseasca barierele pe care le intampina in tarile in care au emigrat.

Trei proiecte romanesti au primit finantari in valoare de 115.000 de USD in anul 2008 prin programul global "Lumea noastra, familia noastra”:
In 2009, programul "Lumea noastra, familia nostra” continua. Fundatia Western Union a acordat finantari in valoare de 10.000 USD pentru a sustine continuarea proiectului "Singur Acasa", lansat in 2008 de Asociatia Alternative Sociale, cat si un nou program de mentorat in abilitati antreprenoriale destinat emigrantilor si familiilor acestora, initiat de Institutul pentru Dezvoltare Comunitara.

Mai multe detalii despre Western Union Romania gasesti pe site-ul companiei: www.westernunion.ro

Cauze sociale in care se implica Western Union Romania:

Studii de caz CSR ale Western Union Romania:

23972
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.