RSS LinkedIn
Bugete implicare in comunitate
  • 2010: 650.000 Euro
  • 2009: 600.000 Euro
  • 2008: 1.000.000 Euro
  • 2007: 350.000 Euro
  • 2006: 250.000 Euro
  • 2005: 125.000 Euro
  • 2004: 145.000 Euro
Contact de presa Elena Constantinescu, Senior Media Relations Officer
E-mail: elena.constantinescu@unicredit.ro
Telefon: 021 200 1767

Studii de caz ale UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank, profil CSR

Despre UniCredit Tiriac Bank Profil actualizat la data de 25 sep 2012

UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, o banca europeana de top, cu o prezenta puternica in 22 de tari europene si care, la nivel international, este prezenta pe aproximativ 50 de piete, detine o retea de aproximativ 10.000 de sucursale si are peste 150.000 de angajati. In Europa Centrala si de Est, Grupul UniCredit detine cea mai extinsa retea de sucursale.

In Romania, UniCredit Tiriac Bank are peste 240 sucursale si peste 3.000 angajati. Sediul sau central este in Bucuresti.

UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare din Romania, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti: persoane fizice, IMM, mari companii sau persoane fizice autorizate.

Este singura banca din Romania cu o retea nationala dedicata clientilor companii mari, care le ofera acestora solutii personalizate si o consiliere specializata si proactiva. Printre serviciile dedicate companiilor se numara cele denumite ”cross border solutions”. Acestea din urma presupun organizarea relatiilor bancare in mai multe tari, astfel incat clientii sa beneficieze de aceeasi calitate a serviciilor ca in tara de origine.


Filosofia de CSR a UniCredit Tiriac Bank:

UniCredit Tiriac Bank abordeaza activitatile de CSR din perspectiva dezvoltarii durabile, viziune impartasita de intregul Grup UniCredit. Pe langa donatii si sponsorizari, credem in valoarea voluntariatului, acesta fiind un indicator al faptului ca angatii impartasesc viziunea de CSR a bancii si sunt bucurosi sa ia parte la proiectele sale.

Credem in cultura si in rolul ei de motor al progresului, de aceea continuam sa incurajam initiativele artistice. Sustinem diversitatea culturala si oferim sprijin proiectelor din aria muzicii, literaturii, filmului si artelor plastice. In ceea ce priveste mediul, Grupul UniCredit si-a regandit in urma cu cativa ani intreaga politica, avand ca obiective reducerea emisiilor de carbon si introducerea energiei verzi in cladirile sale. Nu in ultimul rand, suntem constienti ca educatia este cruciala pentru viitorul societatii in care traim si muncim, in consecinta incurajam performanta in toate domeniile.

Anca Nuta - Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank


Politica de CSR a UniCredit Tiriac Bank:


UniCredit Tiriac Bank intelege prin sustenabilitatea corporativa un proces care presupune  “sa gasim modalitati potrivite de a face afaceri, in timp ce derulam investitii care creeaza valoare pe termen lung si contribuie la dezvoltarea durabila intr-o maniera care raspunde asteptarilor legitime ale stakeholderilor nostri”.

In ceea ce priveste implicarea in comunitate, UniCredit Tiriac Bank are o predilectie pentru proiectele cultural-artistice, datorata faptului ca apartine unui grup cu traditie in mecenat. De asemenea, banca se implica in proiecte sociale sau de mediu, proiecte in care incearca sa ofere un exemplu prin implicarea voluntara a angajatilor sai.

In domeniul social, banca a avut numeroase initiative, printre care se numara: Migrations - proiect adresat copiilor si batranilor din judetul Iasi afectati de fenomenul migratiei - sau Gift Matching - un program prin care angajatii fac donatii salariale pentru diverse cauze sociale, derulat anual incepand din 2005.

In ceea ce priveste arta si cultura, UniCredit Tiriac Bank sustine proiecte precum: PAVILION - centre for contemporary art & culture - primul centru independent de arta si cultura contemporana din Romania -, Concursul de Debut Literar UniCredit - proiect anual, derulat incepand din 2008, care ii ajuta pe cei mai talentati autori debutanti sa publice primul lor volum -, Festivalul si Concursul International George Enescu sau Bienala Internationala de Arta Contemporana.

In domeniul protectiei mediului, banca este partener, alaturi de MaiMultVerde, in unul dintre cele mai cunoscute programe adresate publicului larg, respectiv Cicloteque - primul centru de inchirieri biciclete din Bucuresti. De asemenea, a initiat mai multe campanii interne de responsabilizare fata de mediu si de gestionare corecta a resurselor. Un astfel de exemplu este Campania de RE.

Nu in ultimul rand, in domeniul educatiei, banca a oferit burse studentilor masteranzi de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si sustine diverse actiuni si proiecte ale unor asociatii studentesti sau institutii universitare.


Informatii la zi despre proiectele derulate de UniCredit Tiriac Bank pot fi gasite in sectiunea speciala de pe site-ul bancii sau pe pagina sa de Facebook

Mai multe detalii despre UniCredit Tiriac Bank gasesti pe site-ul companiei: www.unicredittiriac.ro

Cauze sociale in care se implica UniCredit Tiriac Bank:

Studii de caz CSR ale UniCredit Tiriac Bank:

24791
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro