RSS LinkedIn
Bugete implicare in comunitate
  • 2009: 730.000 Euro
  • 2008: 760.000 Euro
  • 2007: 770.000 Euro
Contact de presa

Tuborg Romania (URBB), profil CSR

Despre Tuborg Romania (URBB) Profil actualizat la data de 08 apr 2012

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscuta si ca Tuborg Romania, este unul dintre cei mai importanti producatori si importatori de bere si bauturi racoritoare din tara noastra. Compania a intrat pe piata in 1994 si a investit pana in prezent peste 195 de milioane USD.

Pe piata berii, portofoliul companiei este format in exclusivitate din branduri internationale premium (Tuborg, Carlsberg, Guinness, Skol, Holsten, Kilkenny etc.).

Fabrica Tuborg. Incepand din 1997 URBB a devenit producator, fiind prima companie de bere din Europa de Est care a dezvoltat un proiect green field, respectiv in Pantelimon, in apropierea Bucurestiului. Fabrica a fost contruita cu o investitie initiala de 55 de milioane de dolari si s-au folosit in totalitate resurse umane si materiale romanesti. Totodata s-au pastrat cele mai inalte standarde internationale de calitate, fabrica fiind una dintre cele mai moderne, atat din Romania, cat si din grupul Carlsberg Breweries A/S. Prin investitii succesive, capacitatea de productie a fabricii a crescut de la 0,5 milioane hl, in primii trei ani, la 2,1 milioane, in 2007.
 
Astazi, fabrica URBB din Pantelimon produce la capacitate maxima, are peste 800 de angajati si contribuie anual cu milioane de dolari la economia Romaniei. In afara de angajatii companiei, URBB ofera oportunitati de lucru unui numar de peste 4.000 de persoane, a caror activitate este direct legata de cea a companiei (dealeri, distribuitori, furnizori si altii).

Intrarea pe piata apelor minerale. In 2010, compania Bilbor Mineral Water SRL, parte a grupului URBB, a lansat pe piata autohtona brandul de apa minerala Bilbor. In urma unei investitii de peste 10 milioane de euro in constructia unui proiect greenfield, compania nou infiintata a demarat productia si comercializarea de apa minerala, marcand astfel intrarea URBB pe un nou segment de piata, dupa bere si bauturi racoritoare. Apa minerala Bilbor provine din muntii Calimani, situati in judetul Harghita, o zona recunoscuta pentru abundenta izvoarelor de apa minerala.

Filosofia de CSR a Tuborg Romania (URBB):

Dorim ca prin proiectele de responsabilitate sociala sustinute sa ne aducem contributia pe termen lung la dezvoltarea comunitatilor in care activam, dorim sa reprezentam un model si un exemplu pentru alte companii. Suntem un jucator important si vrem sa demonstram ca aducem valoare comunitatii prin activitatile noastre de business. Ii incurajam pe angajatii nostri, dar si pe cetateni sa se implice si sa contribuie alaturi de noi la un mediu mai curat.

Hezy Ovadia - Presedinte, Tuborg Romania (URBB)


Politica de CSR a Tuborg Romania (URBB):


Un obiectiv important al companiei este sa restituie comunitatii macar o parte din sustinerea si respectul pe care consumatorii le manifesta fata de brandurile sale.
 
Programele de CSR ale URBB Tuborg au doua directii principale:
Incepand din 2001, URBB finanteaza un program anual de burse de cercetare si proiecte de mediu al Asociatiei Balcanice pentru Mediu.

Incepand cu 2003, cu ocazia sarbatorilor de Paste si de Craciun, compania deruleaza Programul Social “Impreuna mai aproape de oameni”, adresat persoanelor aflate in dificultati materiale. Programul a adus impreuna importante companii din industria alimentara. Angajatii URBB au fost voluntari in program si au oferit pachete cu produse pentru mai mult de 35.000 de persoane cu probleme sociale, din Bucuresti si alte orase ale tarii.

In 2007, URBB a lansat programul de responsabilitate fata de mediu Umbrela Verde. Acesta isi propune sa schimbe perceptia gresita a unora dintre romani ca "gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca trebuie “sa pastram Romania curata”, toate acestea prin actiuni care urmaresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal. Dupa 3 ani, programul se bucura de sprijinul a peste 1.200 de voluntari din 32 de judete ale tarii si peste 1.000 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 150.000 de stickere pentru masina cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale, derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei - www.umbrelaverde.ro.

In 2010 URBB a lansat competitia Capitala Verde a Romaniei, proiect ce face parte din campania Umbrela Verde si este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor. Scopul proiectului este sa responsabilizeze populatia Romaniei cu privire la respectarea mediului inconjurator, provocand totodata atat autoritatile locale, cat si cetatenii sa desfasoare proiecte ecologice cu scopul de a imbunati stilul de viata urban.

Mai multe detalii despre Tuborg Romania (URBB) gasesti pe site-ul companiei: www.tuborg.pressroom.ro

Cauze sociale in care se implica Tuborg Romania (URBB):

Studii de caz CSR ale Tuborg Romania (URBB):

42648
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro