RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2009: 157.900 euro
  • 2008: 260.000 euro
Contact de presa Cristina Mihaila, Manager Relatii Publice si Comunicare
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Telefon: 021 20 20 400

RBS Romania, profil CSR

Despre RBS Romania Profil actualizat la data de 28 ian 2011

RBS Romania este o subsidiara a holdingului Royal Bank of Scotland Group, una dintre cele mai mari companii de servicii financiare, detinuta in proportie de 84% de statul britanic. Grupul este prezent in peste 50 de tari, deserveste peste 40 de milioane de clienti si este cea mai mare companie din lume dupa active.

RBS Romania a aparut pe piata locala in 2008, ca urmare a achizitiei ABN AMRO de catre un consortiu condus de Grupul RBS. La ora actuala, banca ofera produse si servicii financiare integrate pentru clientii sai persoane fizice si juridice, beneficiind totodata de suportul retelei sale internationale.

Banca are sediul central in Bucuresti si deruleaza operatiuni in 31 de locatii din 15 orase: Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Tirgu-Mures si Timisoara.

Pentru RBS Romania lucreaza in prezent 1.176 de angajati.

Filosofia de CSR a RBS Romania:

Suntem foarte activi in domeniul CSR, dovedindu-ne angajamentul fata de comunitate printr-o abordare sustenabila si prin promovarea unor standarde inalte de integritate si profesionalism. Ne desfasuram activitatea adaugand valoare serviciilor oferite clientilor nostri, luand in considerare nevoile comunitatii, ramand deschisi fata de idei noi si dedicati progresului.

Johan Gabriels - CEO, RBS Romania


Politica de CSR a RBS Romania:


RBS Romania a considerat CSR o prioritate inca din anul 2005, implicandu-se in diverse proiecte educative, sociale sau de mediu.

Strategia actuala de responsabilitate corporativa a bancii consta in 4 prioritati si directii de actiune:

Reducerea impactului de mediu


RBS are o politica responsabila de acordare a finantarilor pentru clienti din domenii precum: mineritul si metalurgia, industria petrolului si a gazelor naturale, industria lemnului si a hartiei, industria de aparare, jocurile de noroc sau constructia de hidrocentrale. Pentru acesti clienti, banca aplica o analiza de tip ESE (Ethical, Social and Enviromental), prin care evalueaza impactul proiectelor pentru care se solicita finantare asupra comunitatilor si a mediului. In functie de rezultatele evaluarii, RBS decide daca finanteaza sau nu proiectele din domeniile amintite.

In plan intern, banca a implementat un program integrat de reciclare pentru hartie, ambalaje PET, carton, sticla, becuri, metal si cartuse de imprimanta. In cadrul operatiunilor se folosesc in primul rand produsele din hartie reciclata si becurile eficiente energetic. Calculatoarele bancii sunt inchise automat in afara orelor de program, cu ajutorul unei aplicatii speciale. In plus, sediul central al RBS Romania este gazduit de una dintre primele cladiri din Romania certificate ecologic (certificare BREEAM). 

De asemenea banca isi incurajeaza clientii persoane fizice sa foloseasca serviciile bancare intr-un mod responsabil fata de mediu, optand pentru iStatement (extrasul de cont electronic) si iBanking (Internet Banking).

Nu in ultimul rand, banca isi implica angajatii in programe de formare si constientizare in privinta dezvoltarii durabile, oferindu-le posibilitatea sa participe la sesiuni de training, prezentari, discutii sau cursuri online.

Investitii in comunitate


Pana acum, banca a dezvoltat parteneriate cu organizatii precum:
Pe langa suportul financiar oferit, in aceste proiecte au fost implicati si angajatii bancii, ca voluntari.

Educatia financiara


Incepand din 2010, RBS Romania deruleaza MoneySense, un program de educatie financiara adresat pe de o parte tinerilor din licee si universitati, iar pe de alta parte clientilor si, in general, oricarei persoane care are nevoie de informatii pentru a lua decizii corecte in privinta gestionarii finantelor personale si a utilizarii serviciilor bancare.

Programul este derulat in parteneriat cu Fundatia CREDE, AIESEC Romania si Academia de Stiinte Economice, Facultatea de Relatii Internationale.

Mai multe detalii despre RBS Romania gasesti pe site-ul companiei: www.rbs.ro

Cauze sociale in care se implica RBS Romania:

Studii de caz CSR ale RBS Romania:

19481
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.