RSS LinkedIn
Bugete implicare in comunitate
  • 2009: 1.209.000 Euro
Contact de presa Anca Hasegan
Comunicare si Relatii Publice

Piata Charles de Gaulle, nr. 15, Bucuresti
Tel: 021 306 1621
e-mail: anca.hasegan@rzb.ro
www.raiffeisen.ro

Studii de caz ale Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank, profil CSR

Despre Raiffeisen Bank Profil actualizat la data de 25 oct 2010

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, membra a Raiffeisen Bank International, una dintre cele mai mari retele bancare din Europa Centrala si de Est si cel mai mare grup bancar de origine austriaca.

Compania a rezultat din fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Bank International in tara noastra: Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank are 539 de agentii in peste 200 de localitati, sediul sau central fiind in Bucuresti. In prezent are aproximativ 6.000 de angajati.

Banca ofera o gama completa de produse si servicii pentru persoane fizice, IMM-uri si corporatii mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).
 
Raiffeisen Bank deserveste aproape 2 milioane de clienti, din care aproximativ 100.000 IMM-uri. Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. De asemenea, ofera servicii de private banking pentru clientii bancari de top, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, fiecare client avand bancherul sau personal.

Pe segmentul corporatist, Raiffeisen Bank deserveste peste 6.800 de companii (cu cifre de afaceri de peste 5 milioane EUR anual), entitati publice si institutii financiare. Pentru acestia exista 8 centre regionale corporatiste, care le ofera solutii bancare personalizate.

Filosofia de CSR a Raiffeisen Bank:

Responsabilitatea este una dintre valorile noastre, iar "Reusim impreuna" este pentru noi mai mult decat un slogan. Raiffeisen Bank are operatiuni in peste 200 de comunitati urbane din Romania prin cele peste 500 de agentii ale sale. Dincolo de impactul economic major pe care il are activitatea noastra bancara, in fiecare an alocam sume semnificative pentru proiecte care sa imbunatateasca viata oamenilor din comunitatile unde suntem prezenti.

Ii incurajam pe toti partenerii nostri de afaceri, pe angajatii nostri, dar si pe cetateni sa contribuie alaturi de noi la un mediu mai curat, la imbunatatirea nivelului de educatie generala si financiara, la promovarea artei si culturii romanesti, la un stil de viata sanatos sau la imbunatatirea vietii categoriilor defavorizate.

Proiectele pe care le sustinem sunt o pledoarie pentru solidaritate si coeziune in comunitate, dar si un indemn la actiune: va fi mai bine daca ne implicam fiecare, nu daca asteptam sa faca altcineva ceva.

Corina Vasile - Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank


Politica de CSR a Raiffeisen Bank:


Politica de implicare in comunitate a Raiffeisen Bank presupune atat proiecte cu un format propriu, cat si parteneriate cu ONG-uri care deruleaza proiecte in concordanta cu valorile bancii. In privinta celor din urma, compania prefera parteneriatele pe termen lung, printre cele mai cunoscute numarandu-se colaborarile cu United Way Romania, Teatrul Act sau Asociatia Bucharest Running Club. De asemenea, in proiectele in care se implica, incurajeaza lucrul in echipa si voluntariatul in randurile angajatilor sai.

Pana acum, Raiffeisen s-a implicat in proiecte din domenii precum:  
Pe viitor, isi propune sa-si orienteze investitiile strategice in directia educatiei, a protectiei mediului si a cauzelor sociale.

Incepand din 2009, Raiffeisen Bank si-a propus sa masoare cu mai multa precizie impactul pe care il au proiectele si activitatea sa non-financiara. In consecinta, in 2010, banca a publicat primul sau raport de CSR, respectiv o evaluare a proiectelor de implicare in comunitate, realizata cu ajutorul metodologiei LBG (London Benchmarking Group).

Raportul poate fi gasit in sectiunea de rapoarte a site-ului Raiffeisen Bank. El descrie atat proiectele sustinute in 2009, cat si valoarea finantarilor sau obiectivele pe care le-a urmarit compania.  

Pe viitor, reprezentantii bancii si-au propus sa isi imbunatateasca metologia de raportare, in asa fel incat aceasta sa fie conforma cu cel mai utilizat model in acest domeniu, respectiv modelul GRI (Global Reporting Initiative).
Mai multe detalii despre Raiffeisen Bank gasesti pe site-ul companiei: www.raiffeisen.ro/

Cauze sociale in care se implica Raiffeisen Bank:

Studii de caz CSR ale Raiffeisen Bank:

14178
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro