RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2007: 5 milioane de Euro
  • 2006: peste 2,6 milioane de Euro
Contact de presa
Mona Nicolici
CSR Communication Manager

Telefon: +40 (21) 406 00 40
Fax: +40 (21) 40 60 437
Email: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. ;
             Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Petrom, profil CSR

Despre Petrom Profil actualizat la data de 18 ian 2008

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de produse petroliere si gaz, cu activitati in diverse arii: Explorare, Productie, Marketing, Rafinare si Petrochimie. Compania este lider pe piata romaneasca de profil si cea mai mare companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, dupa capitalizare.

Incepand din decembrie 2005, Petrom este membru OMV Group. Impreuna, cele doua organizatii formeaza cel mai mare grup integrat de petrol si gaze din Europa Centrala si de Sud-Est.

In 2006, cifra de afaceri a companiei a depasit 3.700 de milioane de Euro. Petrom are aproximativ 30.000 de angajati, aproximativ 500 de benzinarii in Romania si 200 in Moldova, Bulgaria si Serbia.

Filosofia de CSR a Petrom:

Responsabilitatea sociala corporativa este parte integranta a strategiei Petrom. In felul acesta, vrem sa ne asiguram ca ne vom indeplini responsabilitatea fata de societate, prin programe care genereaza nu doar rezultate pe termen lung, ci si atitudine. In primul rand, vrem ca fiecare angajat al companiei sa aiba un comportament social responsabil si sa ne imbunatatim practicile de business prin intarirea politicii de Guvernare Corporativa. In acelasi timp, fiind cea mai mare companie din Romania, Petrom este angajata activ pentru a contribui la dezvoltarea societatii romanesti. Astfel intelegem sa ne aducem contributia pe termen lung, pentru crearea unei lumi mai bune, atat pentru generatiile prezente, cat si pentru cele viitoare. Aratam, astfel, "Respect pentru Viitor"! Si acesta este motivul pentru care ne-am ales acest nume pentru programele noastre de CSR.

Mariana Gheorghe - CEO, Petrom


Politica de CSR a Petrom:


Una din principalele preocupari ale Petrom este sa sustina utilizarea eficienta a resurselor si a produselor energetice. Prin programele de CSR, reunite sub deviza "Respect pentru Viitor!", compania incearca sa tina cont atat de nevoile clientilor actuali, cat si de interesul generatiilor viitoare in privinta protectiei mediului si a dezvoltarii durabile a societatii.

Compania deruleaza proiecte de CSR pentru a sustine Angajatii Petrom, Educatia, Sportul, Protectia Mediului, Calitatea si Comunitatile Locale.

Cele mai importante proiecte de CSR derulate de Petrom sunt:
  • Parcurile Viitorului – proiect de reabilitare a cinci parcuri din cinci orase ale tarii;
  • Think Ahead – serie de campanii de informare si educare a angajatilor Petrom in privinta protejarii mediului;
  • Campania Nationala de Pregatire pentru Dezastre – program de informare si pregatire a comunitatilor vulnerabile in fata dezastrelor naturale, derulat impreuna cu Crucea Rosie Romana. Pregatirea comunitatilor a inclus construirea de adaposturi temporare, construirea de puturi si oferirea de materiale de prim ajutor;
  • Olimpicii Petrom – proiect prin care peste 1.300 de copii si tineri performeri in sport, arta, literatura, informatica, chimie, fizica, educatie civica, limbi straine au fost sustinuti cu burse pentru afirmare in cadrul unor concursuri recunoscute la nivel national si international;
  • Resurse pentru Viitor – program de educare si constientizare a angajatilor si a comunitatilor in privinta utilizarii responsabile a resurselor naturale (mai multe detalii pe www.petrom.ro).

Mai multe detalii despre Petrom gasesti pe site-ul companiei: www.petrom.com/

Cauze sociale in care se implica Petrom:

Studii de caz CSR ale Petrom:

39789
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.