RSS
Bugete implicare in comunitate
 • 2013: 318.000 Euro
Contact de presa Lorita Constantinescu,
Director Relatii Publice si Comunicare
Email: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Telefon: +4 0730.556.643

Studii de caz ale Eco-Rom Ambalaje

  Eco-Rom Ambalaje, profil CSR

  Despre Eco-Rom Ambalaje Profil actualizat la data de 28 mar 2014

  Eco-Rom Ambalaje este o organizatie care valorifica si recicleaza deseuri de ambalaje pentru aproximativ 2700 de companii producatoare sau importatoare de produse ambalate. In plus, ofera infrastructura pentru colectare selectiva a deseurilor de plastic-metal, hartie-carton si sticla pentru peste 9 milioane de persoane din 450 de localitati.

  Prin aceste facilitati, organizatia contribuie la indeplinirea obligatiei pe care Romania si-a asumat-o in fata Uniunii Europene, cea de a recicla jumatate din cantitatea de deseuri reciclabile pana in anul 2020. Conform unui studiu Eco-Rom realizat in 2012-2013, acest obiectiv nu a fost indeplinit nici macar pe jumatate: deocamdata, romanii recicleaza doar 7% dintre deseurile menajere, desi 40% dintre acestea sunt reciclabile.

  Eco-Rom Ambalaje a fost infiintata la sfarsitului anului 2003, de catre o serie de companii din industrie care erau obligate legal sa recicleze un anumit procent din ambalajele puse pe piata (in 2013, acest procent a fost de 55%). Compania a inceput sa functioneze din 2004.

  Tot in 2004 a devenit membra a organizatiei umbrela „PRO Europe”, care reuneste 31 de organizatii de profil din Europa. De asemenea, este membra a asociatiilor ”The International Solid Waste Association” (ISWA) si „Extended Producer Responsibility Alliance” (EXPRA).

  Filosofia de CSR a Eco-Rom Ambalaje:

  Fiecare actiune pe care o realizam are la baza principiul dezvoltarii durabile si urmareste, in egala masura, atat performanta ecologica, cat si performanta economica si sociala. Colectarea separata a deseurilor de ambalaje este mai mult decat misiunea organizatiei noastre. Reprezinta, in fapt, un principiu de viata la care romanii trebuie sa adere in prezent, pentru un viitor mai bun. Credem cu tarie ca tot ceea ce realizam pentru clientii nostri contribuie nu doar la indeplinirea obligatiilor legale nationale, la o dezvoltare economica si sociala si la o Romanie mai curata, ci si la schimbarea mentalitatii fiecaruia dintre noi spre tot ceea ce inseamna calitatea mediului in care ne desfasuram activitatea. Un mediu mai curat, cu deseuri colectate separate corect, inseamna o viata mai sanatoasa, mai prospera pentru noi toti si pentru acest lucru luptam cu incredere si optimism zi de zi.

  Sorin Cristian Popescu - Director General, Eco-Rom Ambalaje


  Politica de CSR a Eco-Rom Ambalaje:


  In cei 10 ani de activitate pe piata din Romania, Eco-Rom Ambalaje a initiat numeroase proiecte in domeniile: mediu, educatie si cultura.

  In cadrul lor, au fost implicati patru tipuri de actori esentiali in domeniul colectarii separate si al reciclarii deseurilor de ambalaje:

  Proiecte pentru sectorul de afaceri:


  Unul dintre proiectele initiate de Eco-Rom Ambalaje pentru acest sector il reprezinta ECOLLECT, un serviciu gratuit de colectare separata a deseurilor de hartie-carton si plastic-metal de la birou.

  Trebuie precizat ca firmele sunt obligate, prin Legea 211 din 2011, sa colecteze separat si sa recicleze hartia, metalul, plasticul si sticla. In caz contrar, risca amenzi de pana la 40.000 de lei.

  Prin ECOLLECT, firmele pot comanda gratuit cointainere si saci confectionati din materiale reciclate sau reciclabile, cu ajutorul carora sa colecteze selectiv deseurile la birou. In plus, firmele din Bucuresti si Ilfov pot solicita ridicarea deseurilor direct de la sediu, odata ce au colectat minimum 4 saci.

  Proiecte pentru populatie:


  Proiecte pentru autoritati:


  Prin initiativele adresate autoritatilor, s-a urmarit implicarea si mobilizarea lor la nivel local, pentru imbunatatirea serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje si pentru stimularea cresterii cantitatii de deseuri reciclate de populatie.

  O astfel de initiativa este „Orasul Reciclarii”, o competitie de reciclare a deseurilor, adresata primariilor de municipii din Romania. Prin intermediul acesteia, Eco-Rom premieaza autoritatile care demonstreaza cea mai mare implicare in activitati de colectare selectiva a deseurilor, dar si in activitati de educare a populatiei in acest sens.

  O prima editie a avut loc la sfarsitul anului 2012, iar pana la sfarsitul lunii iunie 2014 vor fi desemnati si castigatorii celei de-a doua editii.

  Proiecte pentru elevi:


  Eco-Rom Ambalaje a desfasurat numeroase programe de informare si educare a elevilor cu privire la separarea deseurilor de ambalaje, precum Invatam sa reciclam ambalajele, Laboratorul Verde al Reciclarii, ECOlimpiada.
  Mai multe detalii despre Eco-Rom Ambalaje gasesti pe site-ul companiei: ecoromambalaje.ro/

  Cauze sociale in care se implica Eco-Rom Ambalaje:

  5175
  Site-uri partenere
  Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

  Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

  Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

  Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.