RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2012: 100.000 Euro
  • 2011: 130.000 Euro
  • 2010: 100.000 Euro
  • 2009: 120.000 Euro
Contact de presa Alina Georgiana Adochitei-Neacsu
Media Relations & External Communications Coordinator
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Telefon: +40 21 40 06 551

Studii de caz ale Cosmote Romania

Cosmote Romania, profil CSR

Despre Cosmote Romania Profil actualizat la data de 22 iul 2014

COSMOTE Romania este membra a Grupului COSMOTE, operatorul de telefonie mobila care are cea mai extinsa prezenta in sud-estul Europei, cu o baza de 15,6 milioane de clienti si venituri de peste 1,8 miliarde de Euro in 2013.

Grupul COSMOTE este subsidiara OTE, furnizorul public de servicii de telecomunicatii in Grecia. In 2009, compania Deutsche Telekom a devenit actionar principal al OTE.

COSMOTE a intrat pe piata romaneasca in decembrie 2005. Compania si-a asumat atunci un plan ambitios de extindere a retelei, devenind in anii urmatori operatorul cu cea mai rapida dezvoltare din Romania. La sfarsitul lunii martie 2014, inregistra peste 6 milioane de clienti, dintre care 26,6% abonati. In 2013, veniturile COSMOTE Romania au depasit 458 de milioane de Euro.

COSMOTE Romania ofera o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile: servicii preplatite si cu abonament, apeluri internationale si roaming, dar si o varietate de servicii precum: Mesagerie Vocala, Serviciul de Mesaje Scrise, Serviciul MMS, Redirectionarea Apelurilor, Restrictionarea Apelurilor, Serviciul Apel in Asteptare, Teleconferinta, Notificare Apeluri Pierdute, Transfer Credit, Info Cost, Agenda Cosmote, Serviciul e-Bill, cat si Internet mobil 3G si 4G.

La ora actuala, reteaua GSM a COSMOTE acopera peste 99% din populatie si aproximativ 90% din teritoriul tarii. In 2014, COSMOTE Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 267 orase si 4.800 de localitati din Romania, reprezentand peste 72% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+, in 307 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopereau peste 80% din populatia Romaniei, iar 90% din populatia capitalei si a altor 13 resedinte de judet avea acces la tehnologia 4G.

Grupul de companii COSMOTE Romania, Germanos, Zapp si Sunlight numara aproximativ 2.500 de angajati.

Filosofia de CSR a Cosmote Romania:

"Misiunea noastra este sa aducem valoare clientilor nostri si intregii comunitati, oferind produse si servicii de telecomunicatii mobile simple, inovative si utile. In acelasi timp, ne luam angajamentul sa contribuim la o dezvoltare durabila; pentru asta, tinem cont de aspectele economice, ecologice si sociale in cadrul deciziilor de business. Ne asumam responsabilitatea pentru impactul activitatilor noastre si colaboram constant cu partile interesate interne si externe, pentru a deveni mai competitivi si pentru a genera mai multa valoare in comunitate."

Ruxandra Voda - Director Comunicare, Cosmote Romania


Politica de CSR a Cosmote Romania:


Obiectivul COSMOTE este “acela de a-si desfasura afacerea intr-un mod responsabil, de a a reduce impactul negativ al operatiunilor sale si de a deveni mai competitiva, creand perspectivele pentru o crestere sustenabila atat pentru companie, cat si pentru comunitatile in care isi desfasoara activitatea.”

Politicile de CSR ale COSMOTE Romania se bazeaza pe cinci piloni strategici:
In anul 2014, COSMOTE Romania a inceput un proces de consultare a stakeholderilor, pentru a identifica temele de implicare in comunitate pe care acestia le considera importante. Pentru asta, a creat un site, teimplici.ro, unde ONG-urile si ale persoane interesate puteau propune si vota domeniile si subdomeniile care urmau sa fie integrate intr-o noua strategie de CSR.

Rapoarte de CSR ale Cosmote Romania 

 
Raportul de CSR al Cosmote Romania pe anul 2012
 Raport de CSR al Cosmote Romania pe 2012
 
Raportul de CSR al Cosmote Romania pe anul 2011
 Raport de CSR al Cosmote Romania pe 2011
rapoRaportul de CSR al Cosmote Romania pe anul 2010 
 Raport de CSR al Cosmote Romania pe 2010

Mai multe detalii despre Cosmote Romania gasesti pe site-ul companiei: www.cosmote.ro

Cauze sociale in care se implica Cosmote Romania:

Studii de caz CSR ale Cosmote Romania:

16708
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.