RSS
Bugete implicare in comunitate
  • nedeclarate
Contact de presa Cosmina Frincu, CSR Coordinator
Tel: 021.301.61.60
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

BRD-Groupe Societe Generale, profil CSR

Despre BRD-Groupe Societe Generale Profil actualizat la data de 04 feb 2008

BRD - Groupe Société Générale este a doua banca din Romania, ca dimensiune, cu o cota medie de piata de 20%.

Cu o capitalizare de peste 5 miliarde de euro, banca ocupa locul doi in topul companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti.

BRD apartine unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Europa: Grupul Société Générale. Banca are aproximativ 2.300.000 clienti si activeaza pe in principal pe trei piete: persoane fizice si IMM-uri (banca de retail), banca marilor clienti corporate si banca de investitii.

Obiectivul BRD - Groupe Société Générale este sa isi dezvolte intr-o maniera durabila activitatea pe toate cele trei piete. In acest sens, banca duce o politica de crestere durabila, bazata pe o imbunatatire continua a calitatii serviciilor, pe o dezvoltare selectiva a produselor si serviciilor sale si pe o extindere sustinuta a retelei sale de agentii.

Filosofia de CSR a BRD-Groupe Societe Generale:

Felul in care o companie stie sa-si echilibreze strategiile si constrangerile pe termen scurt cu viziunea pe termen lung face parte din politica de responsabilitate corporativa si este intotdeauna o provocare. In ultima instanta, compania care alege sa actioneze in mod etic, responsabil si durabil va avea un succes mai mare pe termen lung. Pentru ca ea va fi cea care va obtine increderea investitorilor, angajatilor, clientilor si comunitatilor in care activeaza. Iar pentru o banca, cuvantul incredere este esential pentru dezvoltarea ei. In fiecare zi, noi clienti, angajati si comunitati locale ne acorda aceasta incredre pentru a-i ajuta sa-si dezvolte proiectele sau cariera. Acest lucru ne onoreaza dar, in acelasi timp ne si obliga. Dorim asadar ca prin proiectele de responsabilitate sociala sustinute sa ne aducem contributia la dezvoltarea comunitatilor in care activam, din punct de vedere cultural si educativ, sportiv sau social. Ne propunem de asemenea sa dezvoltam in randul angajatilor o cultura a responsabilitatii fata de problemele care ne inconjoara si sa construim impreuna solutii pentru ameliorarea lor.

Adela Jansen - Director Executiv Resurse Umane, BRD-Groupe Societe Generale


Politica de CSR a BRD-Groupe Societe Generale:


Strategia de dezvoltare durabila a BRD se bazeaza pe cele 3 valori comune tuturor entitatilor Grupului Société Générale: profesionalismul, inovatia si spiritul de echipa.

Adaptand strategia Société Générale specificului romanesc, BRD a ales sa sustina acele sectoare ale vietii culturale, sportive, sociale, completand imaginea de actor implicat activ in dezvoltarea durabila a societatii romanesti.

Bugetul de sponsorizare al BRD este alocat in cea mai mare parte parteneriatelor din domeniul:
Urmeaza proiectele de sprijinire a educatiei (licee/liceeni, universitati/studenti) si proiectele umanitare, care se adreseaza urmatoarelor categorii defavorizate:
Incepand din 2006, BRD - Groupe Société Générale a alocat din bugetul de sponsorizare, fonduri speciale pentru sustinerea proiectelor destinate protejarii naturii si ecologizarii mediului inconjurator.

Cea mai recenta actiune a fost "Ziua Curateniei", care face parte dintr-un ansamblu de actiuni dedicate Gradinii Botanice din Bucuresti. Evenimentul s-a desfasurat la initiativa studentilor de la Team Work, in cadrul programului "Gradina Bucurestiului" si a reunit aproximativ 150 de studenti voluntari. Toate partile implicate, sponsori, organizatori, reprezentanti ai gradinii, studenti, elevi, s-au intalnit pe 25 martie si au curatat Gradina Botanica, intr-un gest de voluntariat, care se va repeta in toamna acestui an.
Mai multe detalii despre BRD-Groupe Societe Generale gasesti pe site-ul companiei: www.brd.ro/

Cauze sociale in care se implica BRD-Groupe Societe Generale:

Studii de caz CSR ale BRD-Groupe Societe Generale:

46633
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.