Responsabilitate Sociala - CSR in Romania
RSS
Bugete CSR BGS
  • 2009: 100.000 euro
  • 2008: 100.000 euro
  • 2007: 100.000 euro
  • 2006: 100.000 euro
  • 2005: 100.000 euro
Contact de presa Dr. Adina-Gabriela Sava - Marketing Manager
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
Telefon: 021 330 51 20; 0743 074 815

Studii de caz ale BGS


Despre BGS Profil actualizat la data de 21 ian 2010

Grupul BGS activeaza in domeniul serviciilor de protectie si salvare de vieti. Cele mai importante companii ale sale sunt: BGS Divizia de Securitate si  Ambulanta BGS Medical Unit.

Pentru BGS lucreaza in prezent peste 4.000 de angajati.

Grupul are sediul central in Bucuresti, insa detine sucursale si in alte 6 orase importante ale tarii: Constanta, Constanta, Timisoara, Ploiesti, Galati, Bistrita si Deva.

BGS Divizia de Securitate a fost infiintata in 1994 si are o experienta de 16 ani pe piata serviciilor de securitate privata. Este singura companie din top 3, care detine capital integral romanesc.

Compania ofera servicii de protectie a bunurilor si a persoanelor, precum: paza cu agent specializat, instalare si monitorizare sisteme antiefractie si interventie rapida, garda personala, securitate evenimente sau transport valori.

Ambulanta BGS Medical Unit a fost infiintata in 2003. Compania desfasoara trei activitati principale: asistenta medicala prespitaliceasca de urgenta (Ambulanta BGS), asistenta medicala generala (Clinica BGS) si transport medicalizat intern si international, terestru si aerian.

Pentru serviciul de ambulanta, compania are in dotare 21 de autoturisme de interventie medicala echipate cu aparatura performanta (inclusiv incubator neonatologic) si 100 de masini pentru transportul pacientilor dializati. De asemenea, Clinica BGS este dotata cu o Sala de Recoltare analize si cabinete medicale de specialitate, precum: Medicina Muncii, Medicina de Familie, Medicina Interna, Pediatrie sau Psihologie.

Filosofia companiei:

Echipa BGS respecta viata si adevaratele valori umane. Prin tot ceea ce facem vrem sa le oferim oamenilor speranta si siguranta. De asemenea, intelegem ca implicarea in comunitate este o datorie de onoare a companiilor de success. Acest crez a facut ca echipa BGS sa insemne astazi: Buni gestionari ai muncii in echipa, ai raspunsului prompt in caz de necesitate, ai onestitatii si responsabilitatii; ei stiu cel mai bine sa Genereze calitate atunci cand Siguranta vietii o cere.

Bogdan Oprea - Presedinte, BGS


Politica de CSR:


Strategia de implicare sociala a Grupului urmareste aceleasi coordonate cu ale brandului BGS, a carui promisiune generala este de "a oferi siguranta vietii."
Salvatori BGS in actiunile de salvare din judetul Timis (primavara 2005)
De-a lungul timpului, Grupul si-a folosit resursele umane si dotarile tehnice pentru a se implica voluntar in numeroase actiuni de salvare sau de interventie in situatii de urgenta (inundatii, incendii, inzapeziri, cutremure sau disparitii).

Pentru a derula in mod institutionalizat astfel de actiuni, Grupul a infiintat in 2005 Asociatia “BGS pentru Situatii de Dezastre si Calamitati”.

Asociatia beneficia, la mijlocul anului 2009, de dotari tehnice si resurse umane impresionante. Ea dispunea atunci de 70 de salvatori voluntari, instruiti pentru a actiona in situatii de urgenta, dintre care 20 de scafandri complet echipati.

Echipaj BGS in operatiunile de salvare din judetul Olt (vara 2005) Din punct de vedere tehnic, Asociatia putea pune la dispozitie 5 unitati ARTI (ambulante de resuscitare si terapie intensiva ultra-dotate, de mare putere, capabile sa ajunga in locuri greu accesibile), cu echipajele aferente, formate din medic, asistent si ambulantier. Nu in ultimul rand, Asociatia dispunea de: 4 barci de asalt, o salupa, veste de salvare, statii emisie-receptie, corturi si saci de dormit pentru 100 de persoane, rucsacuri, bucatarie de campanie, generator cu accesoriile necesare, truse medicale, targi, remorci etc.

Salvator BGS in operatiunea din comuna Rast, judetul Dolj (vara 2005)Povestile impresionante ale “Salvatorilor BGS” pot fi vazute pe site-ul Asociatiei, care contine o arhiva a actiunilor derulate din 2004 pana in prezent.  
    
Unul din cele mai cunoscute programe ale Asociatiei este “Drumul catre ceilalti”, derulat incepand din 2005. In cadrul acestuia au fost salvate sute de persoane sau animale, aflate in situatii de risc in urma inundatiilor.   

De-a lungul timpului, Grupul BGS s-a implicat, ca partener, si in alte proiecte, din domenii precum:
  • sanatate - “Expo-Diabet“ (2005), “Crosul popular al persoanelor cu dizabilitati“ (2006), “Chronic Disease & Health Management“ (2009), “Ziua Mondiala a Diabetului“ (2009);
  • social - “Marsul non-violentei“ (2006), “Deschide-ti inima“ (2006); “Ecran Comunitar“ (2009);
  • educatie - “Fii pregatit pentru neprevazut! “ (2006), “Copilul tau este in siguranta?“ (2008).

Mai multe detalii despre BGS gasesti pe site-ul companiei http://www.bgs.ro.

Domenii de care este interesata compania:

Studii de caz trimise de BGS:

13382
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.