RSS
Bugete implicare in comunitate
  • 2009: 2.000.000 Euro
  • 2008: 2.000.000 Euro
  • 2007: 2.000.000 Euro
  • 2006: 2.000.000 Euro
  • 2005: 2.000.000 Euro
Contact de presa Ana Ilinca Macri, Sef Departament Comunitate si Comunicare Interna BCR
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Alexandra Corolea, Specialist Afaceri Comunitare BCR
Tel: 0372267315, 0731599302
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Georgiana Mirela Mincu, Specialist Afaceri Comunitare BCR
Tel: 0372267313, 0730390238
E-mail: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Studii de caz ale BCR

BCR, profil CSR

Despre BCR Profil actualizat la data de 07 feb 2010

BCR este o banca universala, membra a Grupului Erste incepand din 2006. Este cea mai mare institutie bancara din Romania, gestionand, la finele lunii septembrie 2009, active de peste 17,2 miliarde de EUR. Are peste 8.700 de angajati.

Banca are sediul central in Bucuresti. Detine 663 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), deschise in intreaga tara, in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. De asemenea, detine 48 de centre de afaceri pentru clientii corporate (IMM-uri si companii mari). Nu in ultimul rand, banca este prezenta prin subsidiare in Republica Moldova si Marea Britanie, are filiale in Paris si Frankfurt si reprezentante bancare in Moscova si New York.

BCR pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de internet banking, phone-banking sau e-commerce. Emite 25 de tipuri de carduri si are cea mai mare retea nationala de ATM (peste 2.000) si de POS (circa 17.000).

De asemenea, BCR este prezenta, prin societatile pe care le detine, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Filosofia de CSR a BCR:

Cu totii traim si muncim in mijlocul comunitatilor si putem alege daca dorim sau nu sa ne implicam activ in viata lor. Noi, ca banca, suntem un beneficiar major al comunitatii, prin intermediul afacerilor pe care oamenii le fac cu noi. De aceea, este vital ca, la randul nostru, sa restituim o parte din succes. Astfel, demonstram ca aducem valoare comunitatii prin activitatile noastre de business, dar putem adauga si mai multa valoare daca participarea noastra merge dincolo de atat.

Dominic Bruynseels - Presedinte, BCR


Politica de CSR a BCR:


Pentru BCR sunt importante investitiile pe termen lung in domeniile care contribuie in mod direct la o evolutie sanatoasa a comunitatii. De aceea, banca dezvolta proiecte comunitare in special in urmatoarele domenii:
De asemenea, in plan secundar, banca se mai implica in domenii precum: Cultura, Mediul si Sportul.

Initiativele de CSR ale BCR sunt coordonate de Departamentul de Relatii Comunitare. Acesta deruleaza totodata procesul de analiza si de selectie a cererilor de sponsorizare venite din exterior.

Voluntariatul corporativ


BCR incearca sa puna in centrul tuturor initiativelor de CSR activitatea de voluntariat a angajatilor sai. Ambitia bancii este sa faca din fiecare coleg un mesager al implicarii BCR in viata comunitatii.

In fiecare an, sute de voluntari ai bancii sustin ore de educatie financiara in scoli, ofera consultanta  antreprenoriala pentru studenti (ex. "START! Business"), se implica in actiuni de plantare (ex. "Livada BCR") sau contribuie cu diverse donatii la programe in beneficiul persoanelor defavorizate (ex. "Banca de alimente").

Educatia financiara


Un obiectiv major al BCR este sa-i ajute pe tineri sa inteleaga principiile administrarii sanatoase atat a banilor pe care ii au in prezent cat, mai ales, a celor pe care ii vor castiga in viitor, ca  adulti responsabili. 

Printre cele mai cunoscute programe ale bancii in domeniul educatiei financiare se numara: ”Finantele Mele” (adresat liceenilor) sau “Scoala de Bani” (adresat publicului larg).

Solidaritatea sociala


BCR face parte din grupul  financiar international Erste Group, al carui actionar majoritar este Fundatia ERSTE. Prin urmare, solidaritatea sociala face parte din nucleul de valori al modelului de business al bancii.

In fiecare an, BCR se implica in zeci de proiecte caritabile sau de ajutorare a unor categorii dezavantajate. Printre altele, BCR este partener strategic al ONG-ului Salvati Copiii Romania, iar de sprijinul sau financiar beneficiaza peste 2.500 de copii defavorizati din centrele educationale ale organizatiei. Un alt exemplu bine cunoscut il reprezinta proiectul educational "BCR Sperante".

Mai multe detalii despre implicarea in comunitate a BCR pot fi gasite pe site-ul de CSR al bancii.

De asemenea, puteti descarca un scurt pdf Raport BCR - Good CSR 2009, realizat in cadrul programului regional Good CSR 2009, organizat de agentia Braun&Partners. Raportul BCR a fost distins cu premiul pentru cel mai bun raport scurt din Romania, la Gala Good CSR, care a avut loc in noiembrie 2009, la Budapesta.

Mai multe detalii despre BCR gasesti pe site-ul companiei: https://www.bcr.ro

Cauze sociale in care se implica BCR:

Studii de caz CSR ale BCR:

20137
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.