RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Editoriale si Interviuri CSR, pagina 15


Sfaturi pentru o relatie de succes intre ONG-uri si companii

de Laszlo Potozky - Fundatia pentru Parteneriat (05 mar 2008)

In Occident, colaborarea intre o companie si un ONG este una din cele mai importante actiuni de CSR. In Romania insa, lucrurile sunt departe de a sta la fel. Directorul Fundatiei pentru Parteneriat explica motivele acestei situatii si ofera solutii pentru o mai buna colaborare intre companii si ONG-uri.

Categorii: Finantari si sponsorizari | Proiecte ONG | Fundraising | Protectia mediului

Cum poti face o campanie de fundraising de succes

de Radu Florescu - Saatchi&Saatchi (14 feb 2008)

United Way Romania finanteaza anual zeci de ONG-uri, prin fonduri obtinute integral din campanii de fundraising. Presedintele organizatiei vorbeste despre ce inseamna o campanie de fundraising de succes.

Categorii:

Cum evalueaza Vodafone Romania sponsorizarile

de Angela Galeta - Vodafone Romania (07 feb 2008)

Project Manager-ul de CSR al Vodafone Romania arata care este procesul prin care compania sa decide sa dea curs unei cereri de sponsorizare. De asemenea, dezvaluie criteriile pe care le foloseste pentru a evalua impactul unei sponsorizari, la finalul unui proiect.

Categorii:

Dialog cu Directorii de HR: Ce inseamna responsabilitatea fata de angajati

(07 feb 2008)

Pentru a afla ce inseamna in practica responsabilitatea unei companii fata de angajatii sai, i-am invitat sa ne raspunda la cateva intrebari pe directorii de HR de la cinci companii de top din Romania. Afla cum se aplica strategia de CSR in relatia cu angajatii la: Orange Romania, Tuborg Romania, Ozone Laboratories, Coca-Cola HBC si A&D Pharma.

Categorii:

Provocarile ISO 14000 pentru companiile romanesti

de Florin Vasiliu - Asociatia Expertilor de Mediu (05 feb 2008)

Vicepresedintele Asociatiei Expertilor de Mediu prezinta seria de standarde ISO 14000 si vorbeste despre beneficiile pe care le obtine o companie daca indeplineste standardele de management al mediului.

Categorii:

Bilant 2007: bloggerii despre responsabilitatea sociala a companiilor din Romania

(17 ian 2008)

Bloggerii sunt printre cei mai in voga lideri de opinie, la ora actuala. De aceea, echipa ResponsabilitateSociala.ro a realizat o cercetare despre perceptia bloggerilor asupra Responsabilitatii Sociale a Companiilor din Romania.

Categorii:

Cum masori implicarea companiei tale in societate

de Catalin Gheorghe - Asociatia pentru Relatii Comunitare (16 ian 2008)

Directorul de Comunicare al Asociatiei pentru Relatii Comunitare prezinta beneficiile oferite de "London Benchmarking Group" -  un instrument de evaluare a implicarii in comunitate, folosit de companii din toata lumea.

Categorii:

De ce e important ca IMM-urile sa faca programe de CSR

de Edward Clarence Smith - UNIDO (14 ian 2008)

Autorul combate mitul conform caruia IMM-urile nu trebuie si nu pot sa faca proiecte de CSR. El prezinta un program UNIDO creat pentru a-i ajuta pe antreprenori sa inteleaga, sa evalueze si sa raporteze performantele de CSR.

Categorii:

Dialog cu stakeholder-ii: Jurnalisti de top despre CSR

(03 dec 2007)

Sorin Rosca Stanescu, Victor Ciutacu, Pavel Lucescu, Andreea Rosca si Dragos Bucurenci raspund la intrebarile despre CSR ale echipei ResponsabilitateSociala.ro. Afla care sunt companiile pe care le apreciaza pentru implicarea lor sociala, ce cauze sunt importante pentru ei si ce ii nemultumeste in privinta actiunilor de CSR din Romania.

Categorii:

Interviu: Ce cred romanii despre CSR?

de Dan Petre - D&D Research (26 nov 2007)

Afla opiniile Directorului companiei de cercetare D&D Research despre care e atitudinea romanilor fata de companii, ce cred despre initiativele de CSR si in ce masura conteaza acestea in decizia de cumparare.

Categorii:

30 de sfaturi pentru a salva planeta

de Gabriel Paun - Greenpeace Romania (15 nov 2007)

Coordonatorul campaniilor Greenpeace arata ce putem face pentru a reduce energia pe care o consumam. Scoate calculatorul din priza cand nu il folosesti, utilizeaza becuri economice, usuca rufele la soare, colecteaza selectiv deseurile, adopta un stil de conducere ecologic, iata cateva gesturi pentru a combate polularea si incalzirea globala.

Categorii: Protectia mediului | Reciclare | Marketing social

Cum sa sponsorizezi evenimente si sa obtii beneficii de marketing

de Miron Mateescu - Media Image (06 nov 2007)

Directorul de Marketing al Media Image Group arata cum o sponsorizare poate fi mai mult decat un act de binefacere sau un gest de publicitate. Conform autorului, calitatea de sponsor al unui eveniment iti poate aduce beneficii insemnate: castigarea bunavointei partenerilor, identificarea de noi oportunitati de vanzare sau fidelizarea clientilor.

Categorii:

Asigura-te ca esti la curent cu noutatile! Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pe email !
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.