RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Editoriale si Interviuri CSR, pagina 13


Raportul Living Planet 2008: semnale de alarma si solutii

de Ioana Betieanu - WWF Romania (12 dec 2008)

Responsabila de Comunicare a WWF Romania prezinta concluziile ingrijoratoare ale Raportului Living Planet, 2008. De asemenea, ea prezinta solutiile pe care WWF le ofera companiilor romanesti pentru a-si imbunatati performantele de mediu.

Categorii:

Dialog cu agentiile de PR: ce inseamna o campanie de CSR de premiu?

(08 dec 2008)

Agentiile de PR sunt de multe ori o resursa esentiala pentru companiile care vor sa aduca valoare programelor lor de CSR. Pentru a afla ce calitati trebuie sa aiba o astfel de agentie, le-am invitat la dialog pe reprezentantele a cinci agentii, distinse cu premii de excelenta pentru campanii de CSR.

Categorii:

Dezvoltarea durabila - cea mai buna aparare impotriva recesiunii

de Kevin Wilhelm - Sustainable Business Consulting (04 dec 2008)

Multe companii reactioneaza la criza globala, reducandu-si bugetele de CSR. Fondatorul companiei americane Sustainable Business Consulting crede ca acest lucru e o greseala si arata ca dezvoltarea durabila poate fi un "scut" in fata problemelor economice.

Categorii:

Raportarea sociala – un instrument indispensabil pentru companii

de Cristian Ducu - Smart Solutions & Support (14 nov 2008)

Directorul companiei de consultanta Smart Solutions&Support arata care sunt avantajele raportarii sociale si explica pasii pe care trebuie sa-i parcurga o companie, in cadrul unui astfel de proces.

Categorii:

Dialog cu responsabilii de CSR: despre colaborarea dintre companii si autoritatile publice

(03 nov 2008)

Institutiile Statului sunt primele care au datoria sa se implice in rezolvarea unor cauze sociale. De aceea, o companie care desfasoara proiecte de CSR ar trebui sa gaseasca in ele un aliat important. Am invitat cinci companii, care au avut in trecut colaborari cu astfel de institutii, sa ne impartaseasca experientele lor si lectiile pe care le-au invatat.

Categorii:

Interviu cu Pierluigi Orati, managerul de CSR al Grupului Enel

de Pierluigi Orati - Enel Group (10 oct 2008)

Managerul de CSR al Enel, companie aflata in prestigiosul index de sustenabilitate Dow Jones, va participa in octombrie, la Bucuresti, la conferinta CSR’08. Citeste interviul acordat in exclusivitate de Pierluigi Orati pentru ResponsabilitateSociala.ro. Printre temele abordate: calitatile unui responsabil de CSR si avantajele raportarii.

Categorii:

Despre reciclarea deseurilor electrice si electronice

de Mihai Prisecaru - Roddia (09 oct 2008)

Agentia Roddia, impreuna cu Recolamp si Rorec, a lansat in 2008 "Ziua Verde”, o campanie de promovare a reciclarii deseurilor electrice si electronice. Afla de la directorul agentiei ce impact au aceste deseuri asupra mediului, de ce ar trebui companiile sa se implice in reciclarea lor si ce pot face concret in acest sens.

Categorii: Campanii sociale | Protectia mediului | Reciclare | Branding

Dialog despre fundatiile corporative: avantaje si dezavantaje

(01 oct 2008)

Unele companii aleg sa deruleze programe de CSR prin intermediul unei fundatii corporative. Afla de la reprezentantii unor astfel de organizatii ce avantaje sau dezavantaje presupune infiintarea unei astfel de fundatii. Vezi si ce sfaturi le ofera invitatii nostri companiilor care se gandesc sa faca acest pas.

Categorii:

Interviu: ce este eticheta ecologica si cum poate fi obtinuta

de Daniela Toma - Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (29 sep 2008)

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile acorda eticheta ecologica europeana anumitor produse si servicii care au un impact redus asupra mediului. Am invitat-o pe Daniela Toma, consilier in cadrul Ministerului, sa ne spuna ce este aceasta eticheta, ce beneficii aduce si cum poate fi obtinuta.

Categorii:

Raportarea de CSR: masoara pentru a controla, controleaza pentru a schimba

de Scott McAusland - Global Reporting Initiative (10 sep 2008)

Modelul de raportare de CSR cel mai utilizat la nivel mondial este cel al Global Reporting Initiative (GRI). Am invitat un reprezentant al organizatiei sa vorbeasca despre beneficiile pe care le are o companie daca publica un raport conform standardelor GRI. El descrie si pasii necesari pentru un astfel de raport.

Categorii:

Despre investitiile in energie regenerabila

de Mihai Toti - Administratia Fondului pentru Mediu (02 sep 2008)

Administratia Fondului pentru Mediu sprijina financiar investitiile in energii "verzi". Mihai Toti, presedintele institutiei, vorbeste despre cum pot companiile, ONG-urile sau persoanele fizice sa demareze un astfel de proiect, ce optiuni au si cum pot obtine sprijinul AFM.

Categorii: Protectia mediului | Investitii sustenabile

Dialog cu responsabilii de CSR: cum acorda companiile sponsorizari

(02 sep 2008)

Pentru majoritatea ONG-urilor, banii oferiti de companii reprezinta unica sansa de a-si realiza proiectele. De aceea, am invitat 5 responsabili de CSR sa ne spuna cum decid companiile lor ce proiecte merita finantate si ce asteptari au de la un ONG, din momentul solicitarii unei sponsorizari, pana dupa incheierea proiectului.

Categorii:

Asigura-te ca esti la curent cu noutatile! Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pe email !
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.