RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Editoriale si Interviuri CSR, pagina 12


Cum sa ramai eco in perioada crizei economice

de Tereza Valcan - Civitas Global Ketchum (07 mai 2009)

Directoarea agentiei CIVITAS Global Ketchum face o serie de recomandari companiilor care vor sa continue programele de protectia mediului in contextul reducerii bugetelor de CSR. Totodata, ea vorbeste despre componentele "must have" ale unui astfel de program, pentru ca acesta sa ramana credibil in fata unui public saturat de fenomenul "eco".

Categorii:

Dialog: Ce inseamna un job de profesionist in CSR

(08 apr 2009)

Cinci profesionisti in CSR, reprezentanti ai unor companii importante din Romania, vorbesc despre ce presupune un job in departamentul de CSR si care au fost etapele pe care le-au parcurs pentru a ocupa o astfel de functie.

Categorii:

Cum convingi publicul sa sustina si sa promoveze un proiect de CSR

de Alina Bratu - Tuborg Romania (URBB) (27 mar 2009)

Alina Bratu, PR Manager URBB - Tuborg Romania, vorbeste despre strategia folosita pentru promovarea campaniei de mediu "Umbrela Verde", initiata de URBB in urma cu doi ani. Totodata, ea explica modul in care a reusit sa atraga un public numeros care sa sustina si sa raspandeasca mesajul campaniei.

Categorii:

Finantarea societatii civile - arme grele sau nu chiar?

de Miruna Cugler - Asociatia MaiMultVerde (17 mar 2009)

Miruna Cugler, Manager de Comunicare al Asociatiei MaiMultVerde, vorbeste despre evolutia si dinamica finantarilor pentru sectorul nonprofit din Romania, de la fondurile PHARE din anii 90 la bugetele de CSR ale multinationalelor din zilele noastre.

Categorii:

Raport de cercetare: Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2008

de Dragos Dehelean - Selenis (27 feb 2009)

Coordonatorul ResponsabilitateSociala.ro prezinta concluziile recentului Bilant al Responsabilitatii Sociale pe 2008. Afla care sunt cele mai responsabile companii in perceptia bloggerilor si cum ar trebui facute actiunile de CSR pentru a beneficia de sustinerea blogosferei.

Categorii:

De ce au nevoie companiile de brokeri de parteneriate comunitare

de Laszlo Potozky - Fundatia pentru Parteneriat (26 feb 2009)

Intr-un proiect CSR, brokerul de parteneriate comunitare poate asigura succesul colaborarii dintre companie si alte tipuri de organizatii. Directorul Fundatiei pentru Parteneriat vorbeste despre rolul unui astfel de broker si le recomanda companiilor criterii pentru alegerea lui.

Categorii:

Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2008

(02 feb 2009)

th_blog_bilant_2008.jpg
ResponsabilitateSociala.ro i-a invitat pe bloggeri, pentru al doilea an consecutiv, sa evalueze public activitatile de CSR din anul anul anterior si sa spuna ce asteptari au pentru 2009. In total ne-au raspuns 76 de bloggeri. Citeste raspunsurile lor si afla cum te pot ajuta in proiectele proprii.

Categorii:

Dialog cu stakeholder-ii: CSR in domeniul persoanelor cu dizabilitati

(30 ian 2009)

Reprezentantii a cinci ONG-uri specializate in protectia persoanelor cu dizabilitati vorbesc despre problemele specifice ale acestui domeniu si despre colaborarea cu sectorul de afaceri. Afla care sunt asteptarile lor de la companiile responsabile, dar si ce solutii le ofera pentru a se implica in rezolvare problemei dureroase a persoanelor cu handicap.

Categorii:

Interviu cu Torsten Christen, expert CSR in cadrul Comisiei Europene

de Torsten Christen - Comisia Europeana (27 ian 2009)

Dr. Torsten Christen, expert in cadrul Directoratului General pentru Munca, ne-a acordat un interviu despre planurile pe care le are Comisia Europeana in privinta CSR. El abordeaza si rolul CSR in contextul crizei economice actuale si al masurilor luate de Uniune.

Categorii:

De ce au nevoie companiile de un responsabil de mediu

de Cornel Florea Gabrian - Bordun Tehnologica (13 ian 2009)

Companiile sunt obligate prin lege sa aiba un departament de protectie a mediului. Autorul, expert in probleme de mediu, arata de ce este important un astfel de departament, care trebuie sa fie calitatile si atributiile unui responsabil din cadrul lui si ce oportunitati de formare exista pentru astfel de specialisti.

Categorii: Protectia mediului | Cursuri

Cele mai bune resurse despre CSR pentru 2009

de Dragos Dehelean - Selenis (18 dec 2008)

Directorul general al Selenis prezinta o colectie a celor mai valoroase resurse publicate pe ResponsabilitateSociala.ro in 2008. El ii invita pe toti pofesionistii care lucreaza in domeniul CSR sa foloseasca aceste resurse pentru proiectele lor din anul urmator.

Categorii:

Dialog cu cele mai generoase companii din Romania

(16 dec 2008)

Clasamentul TOP Corporate Awards, publicat in noiembrie de Forumul Donatorilor din Romania, ne-a aratat care au fost cele mai generoase companii de pe piata locala, in 2007. Reprezentantii primelor 5 companii din top ne ofera detalii despre faptele concrete din spatele acestei distinctii si ne spun cum cred ca va evolua "generozitatea” lor in 2009.

Categorii: Protectia mediului | Cursuri


Asigura-te ca esti la curent cu noutatile! Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pe email !
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.