RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Editoriale si Interviuri CSR, pagina 10


Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2010

(15 feb 2011)

th_blog_bilant_2008.jpg
Si in acest an, ResponsabilitateSociala.ro i-a invitat pe bloggeri sa evalueze public activitatile de CSR din anul anterior si sa spuna ce asteptari au pentru 2011. In total ne-au raspuns 111 bloggeri. Citeste raspunsurile lor si afla cum te pot ajuta in proiectele proprii.

Categorii:

CSR: suntem pregatiti sa trecem la lucruri serioase

de John Aston - AstonEco Management (31 ian 2011)

Cate din cuvintele pe care le folosim legate de CSR nu raman doar vorbe goale? Directorul AstonEco Management trece in revista nereusitele de pana acum ale retoricii despre dezvoltarea durabila, insa arata si concluzii optimiste, care spun ca suntem pregatiti sa trecem la urmatorul nivel.

Categorii:

Interviu, Bianca Dordea despre importanta CSR in constructia de brand

de Bianca Dordea - BRD-Groupe Societe Generale (10 ian 2011)

Directoarea de brand si comunicare a BRD Groupe Societe Generale vorbeste despre strategiile sau greselile pe care le poate face o companie si in special o banca, in procesul de constructie a unui brand etic.

Categorii:

Interviu despre initiativele de mediu ale Orange Romania

de Catalina Pislaru - Orange Romania (03 ian 2011)

Coordonatoarea de CSR a Orange Romania descrie strategia prin care compania sa reuseste sa-si diminueze impactul de mediu, de la modificarea operatiunilor pana la incurajarea si facilitarea unor comportamente responsabile din partea clientilor sau a angajatilor.

Categorii:

Cum sa legi social media de initiativele de CSR

de Laura Hall - MSLGROUP (17 dec 2010)

Vicepresedinta agentiei de relatii publice MSL New York vorbeste despre beneficiile pe care le aduce comunicarea initiativelor de CSR prin intermediul social media, folosindu-se de mai multe exemple si strategii de succes.

Categorii:

Ce vor cu adevarat angajatii?

de Joel Makower - Greener World Media (17 nov 2010)

Directorul editorial al GreenBiz.com ne propune un exercitiu simplu pentru a ne convinge ca presiunea pentru "inverzirea" unei companii vine chiar din convingerile si nevoile angajatilor sai. Pentru acestia, a lucra intr-o  companie "verde" nu mai este o optiune, ci o necesitate.

Categorii:

In cautarea unui Chief Sustainability Officer

de Ellen Weinreb - Sustainability Recruiting (16 nov 2010)

Cat de sus poate urca un profesionist CSR in ierarhia unei companii? Vom vedea curand directori de profil care iau decizii strategice alaturi de CEO? Experta in recrutare de CSR, Ellen Weinreb, raspunde la aceste intrebari, analizand evolutiile recente ale pietei de munca.

Categorii:

Cum sa folosesti social media in beneficiul CSR

de David Connor - Coethica (15 oct 2010)

Directorul agentiei britanice Coethica descrie o istorie in culori vii a relatiei intre social media si CSR. De asemenea, ofera idei si sfaturi despre cum pot fi folosite impreuna cele doua, de catre companii de orice dimensiune.

Categorii:

Cum masori valoarea comunicarii de CSR

de Perry Goldschein - SDialogue (06 oct 2010)

Fondatorul agentiei SDialogue din New York vorbeste despre necesitate unor indicatori si a unor standarde care sa masoare eficienta comunicarii de CSR. Tot el ofera exemple de astfel de indicatori si descrie o serie de bune practici pentru responsabilii de CSR.

Categorii:

4 tendinte in domeniul "sustenabilitatii digitale"

de Diana Verde Nieto - Clownfish (26 aug 2010)

Fondatoarea agentiei Clownfish, specializata in comunicarea de CSR, descrie 4 tendinte aparute recent, din convergenta intre domeniul sustenabilitatii si cel al tehnologiei digitale. Acestea merg dincolo de simpla informare si ii deschid unei companii noi oportunitati in relatia cu publicul sau.

Categorii:

Cum sa faci ca o stire buna sa devina o STIRE

de Eli Roman - The Money Channel (23 aug 2010)

De multe ori se spune ca o stire buna nu poate fi o stire. Totusi, realizatoarea emisiunii Business Responsibility le impartaseste specialistilor in CSR o serie de sfaturi, din perspectiva jurnalistului, pentru ca proiectele lor sa ajunga in mass-media, sa devina cu adevarat STIRI.

Categorii:

Educatie financiara: cum sa-ti administrezi banii si bugetul personal?

de Georgeta Bora - RBS Romania (13 iul 2010)

Apeland la expertiza despre educatie financiara a RBS, coordonatoarea de CSR a bancii ne impartaseste o lista de sfaturi despre cum sa ne administram bugetul personal, intr-o perioada de incertitudine inclusiv in privinta finantelor personale.

Categorii: Educatie | Produse responsabile | Marketing social


Asigura-te ca esti la curent cu noutatile! Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pe email !
Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.